Paine de secara
Aproape in fiecare saptamana incerc combinatii noi pt paine de casa, toate sunt bune si sanatoase 🙂
Acum am pregatit paine din faina de secara si are un gust minunat
Ingrediente pt 2 paini:
– 300 gr faina de secara
– 700 gr faina de grau tip 650
– 2 pliculete de drojdie uscata sau 40 gr drojdie proaspata
– 200 ml lapte
– 480 ml apa
– 2 lingurite sare
– 2 lingurite zahar
– 4 linguri ulei
Procedam exact ca la reteta paine impletita…framatare, dospire, etc.
Ca de obicei am facut o paine mai mare si una mai mica, impletite pt ca imi plac mie cum arata asa 🙂
..si mi-a ramas si putin aluat din care am facut painici/baghete cu sunca si usturoi si unele cu sunca si cascaval
Pofta mare!
brutarie sa’ti deschizi
Si eu vreau sa incerc painea cu seacara! Vad insa ca la tine mai mult predomina faina de grau decat cea de seacara. Poate ai mai incercat si cu mai multa faina de secara?
Da…ma fac brutareasa 🙂
Irina in general se combina orice tip de faina cu faina de grau. Nu am incercat cu mai multa secara pt ca este mult mai densa si nu stiam cu iasa. Daca incerci cu mai multa faina de secara astept sa imi zici cum e si apoi incerc si eu :). te pup
Voi incerca reteta ta de paine de secara. Arata tare bine! Multumesc!
Multumesc de vizita Ovi! sa imi zici cum ti-a reusit painea 🙂
Buna,De unde pot cumpara si eu faina de secara?
Buna Oana. Faina de secara gasesti in orice hypermarket (Kaufland, Carrefour, Metro etc.)