Paine din faina integrala si seminte de in
Avem nevoie de:
– 500 gr faina integrala de grau
– 3 linguri seminte de in
– 350-370 ml apa
– 3 linguri ulei
– 1 plic drojdie uscata
– 1 lingurita rasa sare mare
– 1 lingurita zahar
Punem drojdia in 100 ml de apa calduta (luam din cei 350 ml) amestecata cu zaharul si lasam la dospit 10 minute.
Faina o amestecam cu sarea si semintele de in. Turnam drojdia dospita peste faina si framantam cu mana adaugand treptat si restul de apa calduta pana incorporam toata faina si obtinem un aluat care nu se mai lipeste de degete. Adaugam la final uleiul si mai framantam cateva minute.
Acoperim vasul cu un prosop si punem la loc cald ferit de curenti de aer timp de apox. o ora.
Impartim aluatul in 7 parti egale si una mai mare. Formam bile cu mana unsa cu putin ulei. Asezam bilele intr-o tava rotuda unsa cu ulei si lasam la dospit inca 20 min. Dam la cuptorul preincalzit la 175 grade timp de aprox 30-35 minute.
Scoatem din cuptor si lasam sa se raceasca apoi scoatem din tava pe un prosop de bucatarie.
Ce frumos ti-a crescut si e tare sanatoasa,semintele de in sunt bune la digestie
Doinitza – multumesc, chiar e o paine sanatoasa!
O frumusete, Timea, parca simt mirosul de paine calda si buna! As rupe si eu o bucata. Nota 20 pentru asa bunatate! te-am pupacit !
O frumusete de painica ti-a iesit!! Tare mult imi place combinatia de faina integrala si seminte 🙂 Trebuie sa ma urnesc si eu la treaba!
Pup
Imi place la nebunie painica facuta in casa!Arata super apetisant!Pupici!
buna si sanatoasa!
Laura – multumesc frumos draga mea.
Simona – multumesc frumos. Mie tare mult imi place sa combin tot felul de seminte si tipuri de faina.
Licuta – ma bucur ca iti place. Pup
Alinutzika – exact asa e. Pup
Foarte sanatoasa… si ce bine arata!…
Felis – merci dragutzo!
Ti-a iesit minunata.Bravo!
Rocsy – multumesc frumos. Pup