Painici Laugenbrot
Aceste Painici Laugenbrotle-am vazut la Ancuta si Laura Adamache. Imi tot trageau cu ochiul de ceva vreme si in sfarsit le-a venit si lor randul. Sunt minunate atat ca gust cat si aspect, adevarate painici de pus in vitrina unei brutarii :). Tare incantata am fost de ele si cu siguranta am sa mai fac in curand.
Pentru Painici Laugenbrot avem nevoie de:
un cubulet drojdie proaspata
1 lingurita sare
1 lingurita zahar
270 ml apa calduta
4-5 linguri ulei
2 l apa
10 lingurite bicarbonat de sodiu
4 lingurite sare
In plus:
sare de mare
seminte de susan
Mod de preparare Painici Laugenbrot
Lasam drojdia la dospit in putina apa calduta amestecata cu o lingurita zahar, timp de aprox 10 min.
Punem faina intr-un vas, amestecam cu sarea si facem un cerc in mijloc unde turnam apoi drojdia dospita. Adaugam treptat restul de apa calduta si uleiul si fremantam cu mana pana obtinem un aluat elastic care nu se mai lipeste de degete.
Acoperim si lasam la dospit la loc cald aprox 40 min.
Dupa ce a dospit formam cu mainile unse cu putin ulei, 15 bilute de aprox 50 gr fiecare.
Punem 2 l de apa intr-un vas si punem pe foc adaugand sarea si bicarbonatul.
Cand incepe apa sa fiarba punem cate 5 painici si lasam in apa aprox 30 secunde. Le scoatem cu o paleta direct in tava tapetata cu hartie de copt. Procedam asa si cu restul de painici.
Crestam painicile cu un cutit bine ascutit si presaram apoi sare de mare si seminte de susan.
Dam tava la cuptorul preincalzit la 200 de grade timp de aprox 20-25 minute pana se rumenesc frumos.
Ce dragutele sunt!! Chiar numai bune de pus in vitrina unei brutarii 😉
Multumesc frumos Liana >:D<
Foarte frumusele si pufoase painicile tale.
Multumesc Cristina. Sunt foarte bune.
Arata atat de bine si sigur sunt foarte bune..Cele mai buni painici sunt cele preparate in casa.O duminica placuta!
Sunt bune Rocsi. Si mie imi place foarte mult painea facuta acasa. Pup
Vai ce frumoase sunt!!! Chiar ca de pus in vitrina!!!
Pupici
Multumesc frumos Simo. Te pup
nagyon szépek! Nincs is lekenve semmivel, csak forró vízbe rakva?
Gerdi nincs semivel sem lekenve, csak sos+bikarbonatus viszbe
Sunt minunate! Acum imi sta si mie gandul la ele! Pupici
Paula sa le faci ca sunt bune si frumoasa. Pup
Panitele tale sunt absolut minunate. Felicitari!
Multumesc frumos Dana!
Ce bine arata ! 🙂
Multumesc >:D<
Arata minunat!!! poate le incerc chiar azi, ca tot am facut cheeseburger! 🙂
Merita sa le incerci Dia, sunt super.
Arata superb, draga mea!
Ma bucur tare mult ca ti-au placut.
Pup cu drag!
Multumesc frumos Laura. Si gustul a fost exact cum arata , adica super :). Te pup
pot face aluatul si in masina de facut paine?si cum?
Da cred ca poti face in masina de paine aluatul. Cum? Nu stiu, ca nu folosesc masina de paine, dar cu siguranta ai instructiuni la masina. Spor
stiu cum sa imi foloses masina de paine intrebarea era in ce ordine ?
Anonim, in primul rand mi-as dori sa iti treci numele ca sa stiu si eu cui ma adresez :). Si 2: chiar nu stiu sa iti zic cum sa faci painea la masina de paine pt ca eu nu am facut niciodata si nu pot sa iti dau sfaturi la ceva ce eu nu folosesc. Repet ai instructiunile de la masina. Si ordinea conform celor ce scrie la instructiuni. Sau nu stiu la ce ordine te referi. Imi pare rau ca nu te pot ajuta cu mai mult.
Dintre toate Laugenurile vazute pana acum, ale tale-s cele mai dragu’.
O sa incerc si eu…
O zi frumoasa!
Multumesc, esti o draguta :). Sa le incerci ca sigur iti iasa la fel de frumoase. Te pup
Poti sa juri ca sunt brutariile frantuzesti !:)
Le pap si eu,curand !
pot folosi drojdie uscata?
si cam cat? va rog
Oricand poti folosi drojdie uscata, eu folosesc ceea ce am in acel moment in casa. Un plic de drojdie uscata e ok pt aceasta reteta.