Painici umplute cu branza si ciuperci
Chiar daca eu nu mananc nici branzeturi si nici ciuperci, nu inseamna ca din cand in cand nu pregatesc preparate din aceste ingrediente. Painicile acestea umplute pot fi servite la micul dejun, cina sau ca aperitiv la diverse mese festive.
Punem drojdia la dospit in aprox 100 ml apa calduta amestecata cu zaharul.
Intr-un bol amestecam cele doua tipuri de faina si sarea.
Turnam drojdia dospita peste faina si amestecam usor adaugand treptat si restul de apa calduta. Framantam cu mana si spre final adaugam si uleiul.
Obtinem un aluat usor lipicios pe care il lasam la dospit la loc cald, aprox. 40 de minute.
Intidem aluatul pe masa tapetata cu faina, punem faina si deasupra pentru a nu se lipi de sucitor. Cu o cana de diametru mai mare, decupam forme rotunde.
Pregatim doua boluri: in una punem branza de burduf si in cealalta ciupercile pe care le tocam inainte marunt.
Punem in fiecare cerc cate o lingurita cu varf branza de burduf si o lingurita cu varf ciuperci. Strangem marginile cercului spre mijloc si apasam cu degetele sa se lipeasca, apoi formam cu mana bile si le asezam cu partea adunata in jos intr-o tava unsa cu putin ulei. Procedam la fel cu fiecare.
Delicioase!!!
Multumesc Cristina.
Ce bune sunt.Seara placuta!
Multumesc la fel si tie Rocsi.
Arata foarte bine!!!Yummyyy
Multumesc Haplea.