Paprikas de pui cu galuste
Este una din mancarurile mele preferate inca de cand eram mica. Am facut reteta si la Multicooker si a iesit o bunatate asa cum era de asteptat.
Avem nevoie de:
- 800 gr carne de pui, ciocanele de pui am folosit eu
- 2 cepe
- 1 ardei rosu
- 1/2 ardei gras verde
- 1 rosie
- 2 linguri ulei
- 1 lingurita sare de mare
- un pic de piper
- 2 lingurite rase boia de ardei dulce
- 2 cani de apa
- Pentru galuste
- 1 ou mai mare
- 2 linguri faina
- un pic de sare
- Optional: 1 lingura faina cu 50 ml lapte sau smantana
- patrunjel verde
Punem uleiul in vasul de la cooker si pornim aparatul pe functia ‘Fry’ selectand timpul pe 10 minute.
Curatam si spalam dupa caz ceapa si ardeiul, le tocam marunt si le adaugam in uleiul incins. Adaugam rosia decojita si tocata marunt. Amestecam si le lasam sa se caleasca putin.
Adaugam pulpele, sarea si piperul si turnam apa peste ele.
Inchidem capacul, selectam functia ‘Stew’ si apasam butonul ‘Start’
Cu aproximativ 20 de minute inainte de a se opri (urmarit afisajul) adaugam paprika si pregatim galustele.
Batem oul cu sarea cu o furculita si adaugam treptat faina. Omogenizam bine sa nu ramana cocoloase.
Cu o lingurita mica luam cate o jumatate de lingurita din oul cu faina si adaugam in tocanita.
Acoperim din nou si lasam sa fiarba galustele de faina.
La final daca dorim un sos putin mai gros, intr-un bol, amestecam o lingura de faina cu un pic de lapte sau smantana, omogenizam cu putina zeama de la tocanita si o adaugam peste tocanita. Lasam sa mai fiarba 2-3 minute si oprim aparatul adaugand patrunjel verde tocat.
Servim mancarea calda cu rosii proaspete.
Pofta mare va doresc!
Ador paprikasul!!!
Si eu 🙂
Nu am mancat niciodata, dar bine mai arata!
E o tocanita de pui practic, deci sigur iti place
Nici eu nu am mancat paprikas, am bifat reteta sa o prepar, ca arata incredibil 🙂
Sigur o sa iti placa Simona 🙂
Era nelipsit in casa mea in copilarie , il ador.
Asa si la noi 🙂