Paste cu legume si sos alb
Sunt sigura ca va plac si voua pastele si daca doriti ceva mai lejer si fara carne va recomand aceasta reteta cu smantana vegetala, legume si vin. E delicioasa si chiar si cei care pretind ca nu mananca dovlecel (spre ex. sotul meu) , va zic eu ca o sa ii convingeti cu aceasta mancare :).
Si clar ca e buna si pentru cei care postesc in perioada aceasta.
Lasam 2-3 minute apoi adaugam dovlecelul taiat cubulete mici. Amestecam si lasam pe foc 4-5 minute apoi adaugam si rosia taiata cubulete si lasam in continuare pe foc aprox 7-8 minute pana se inmoaie putin toate legumele. Turnam peste legume smantana, adaugam usturoiul tocat marunt si vinul si potrivim de sare si piper lasand sa mai fiarba cateva minute (4-5). Adaugam busuiocul si dupa 2-3 minute oprim focul.
Pastele le scurgem de apa si le trecem pe sub un jet de apa rece, le turnam peste sos si amestecam.
Servim cald eventual daca va place cu ceva condimente picante si aromate!
Sigur le voi incerca si eu …
Sa le incerci Andreea ca sunt super bune.
Interesanta ideea!
Cristina sunt foarte bune 🙂
Sambata trecuta am avut si eu in plan sa fac paste , dar au intervenit unele schimbari si am sarit peste , insa zilele astea nu mai scapa !! :))
Ador pastele in orice fel de combinatie!!!