Perisoare de pui in sos de rosii cu busuioc
Vazusem acu ceva timp niste perisoare la Miha, nu mai stiam daca erau cu sos alb sau rosu dar eu aveam o pofta nebuna sa mananc ceva cu mult busuioc proaspat, asa ca am facut cu sos de rosii. Ador busuiocul si sosul facut a fost un deliciu impreuna cu perisoarele de pui. A fost un pranz de duminica reusit alaturi de alte bunatati. Va recomand cu drag aceasta mancare usoara si gustoasa atat pentru pranz cat si pentru cina.
Pentru Perisoare de pui in sos de rosii cu busuioc avem nevoie de:
Mod de preparare Perisoare de pui in sos de rosii cu busuioc
Tocam carnea impreuna cu ceapa. Morcovul il dam pe razatoarea mica. Amestecam totul adaugand oul, orezul spalat bine, sarea si verdeturile. Eu amestec de obicei cu mana pentru ca se omogenizeaza totul mult mai bine.
Intr-o oala de 2-3 l punem apa la fiert cu putina sare
Cu mainile unse cu putin ulei formam perioarele sub forma unor bile mai maricele si le punem in apa cand aceasta incepe sa fiarba. Mie mi-au iesit 18 perisoare.
Lasam sa fiarba perisoarele pana se ridica la suprafata, apoi le scoatem cu o paleta direct in vasul in care urmeaza sa le punem la cuptor. Eu am calculat gresit marimea vasului si am mai avut nevoie de inca un vas mai mic :).
Turnam sosul peste perisoare si dam tava (sau tavile 🙂 ) la cuptorul preincalzit la 185 de grade timp de 30-35 minute.
Delicioase… Chiar daca sint la dieta, o perisoara tot o sustrag, asa pe furis. Pupici !
Daniela astea merg si la dieta 🙂
Frumoasa prezentarea,! Ma tenteaza si pe mine, cu toate ca regimul meu alimentar este preponderent vegetarian.
Multumesc Valentina. Poti sa faci si cu legume.
Nu am mancat dar cu siguranta sunt o mare bunatate. Bravo Timea!
Sunt foarte bune Rocsi, le recomand cu drag.
Cred ca sunt super-bune la cum arata!
Multumesc Laura, sunt delicioase!
Cred ca-s tare bune gatite asa.
Super bune Simo!
imi plac pt ca sunt cu piept de pui