Prajitura Figaro

Prajitura aceasta am facut-o chiar inainte de Paste si mi-am adus aminte cat de mult iubesc eu prajitura aceasta. Eu o stiu sub denumirea de prajitura Figaro.
Si pentru ca nu puteam lipsi de la Tea Party-ul organizat de Emily, minunata noastra colega de breasla :)),  iata-ma cu Figaro al meu la petrecere. Locul petrecerii: www.emilyscupcakes.ro 

Pentru Prajitura Figaro avem nevoie de
Pt aluat:
– 2 oua
– 150 gr unt
– 100 gr zahar
– 250 gr faina
– 1 praf de copt
– pt uns aluatul: un borcan mic de gem de capsuni
umplutura:
– 2 oua
– 100 gr zahar
– 200 gr nuca macinata
–  1 lamaie (coaja si suc) – putem pune si coaja de portocala
– 1 esenta de rom 
– zahar pudra 
Pentru blat: batem ouale cu un tel, adaugam apoi pe rand zaharul, untul la temperatura camerei si la final incorporam faina amestecata cu praful de copt.

Intindem aluatul intr-o tava unsa cu margarina.

Peste aluat intindem dulceata.

Si peste dulceata turnam umplutura de nuci obtinuta astfel: batem ouale spuma cu mixerul, adaugam zaharul mixand inca 2-3 minute, adaugam esenta de rom, coaja de lamaie, sucul de lamaie si nuca macinata. Omogenizam bine si turnam peste prajitura.

Dam la cuptorul preincalzit la 170 grade timp de 25-30 minute, pana se rumeneste deasupra.

Lasam sa se raceasca, apoi scoatem din tava si presaram zahar pudra.
Mie imi plac tare mult prajiturile cu nuca, deci si aceasta face parte din preferatele mele.

Print Friendly, PDF & Email
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (1 voturi, medie: 5,00 din 5)
Încarc...

Comentează folosind contul de Facebook

20 comentarii la “Prajitura Figaro”

  1. Irina – iti dau si tie o feliuta..chiar merita gustata. pup

    Daniela – poti pune accentul unde vrei tu :))..iti arunc o patratica cu drag. O zi frumoasa si tie.

  2. Rocsy – cu incredere, daca iti place nuca, iti place si prajitura mea. pup

    Danutza – multumesc frumos…incerc sa ma prezint bine la Party :).

    Alina – multumesc frumos. pup

Dă-i un răspuns lui Timea Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.