Pui asiatic cu orez
Cu aceasta reteta particip la concursul “Kotanyi si Retetele Lumii” organizat de Adina sau mai bine zis Mitinita cum o stie lumea. Si cum duminica tocmai am incercat o reteta de pe site-ul Adinei, cred ca e perfecta pentru acest concurs pentru ca este si o reteta internationala si contine si un produs de la Kotanyi.
Avem nevoie de
– 2 buc piept de pui dezosat (eu am folosit de la pui de casa)
– 5 lingurite sos de soia
– 1 lingurita miere
– 1 lingurita rasa ghimbir macinat Kotanyi
– 1 lingurita rasa curry
– 4 catei de usturoi
– 2 linguri ulei de masline
– 125 gr orez cu bob lung
Pieptul de pui dezosat si spalat il taiem fasii. Intr-o farfurie amestecam sosul de soia, mierea, condimentele si usturoiul pisat. Punem bucatile de pui in sosul rezultat si amestecam bine. Acoperim cu folie alimentara si dam la frigider minim 3 ore sau chiar si pana a doua zi.
Incingem o tigaie in care punem uleiul de masline si prajim bucatile de pui 3 minute, apoi le intoarcem si mai lasam 3 minute.
Orezul il fierbem in apa cu putina sare si il strecuram.
Servim puiul cald cu orez.
Putem amesteca orezul cu puiul aromat!
Excelenta alegere! Am luat reteta de la restaurantul unde am facut practica,avea mare succes:) Bafta si daca mai faci ceva international te asteptam!
Multumesc Adina, mie mi-a placut mult iar sotul a mancat de foame a zis :). O sa mai incerc si alte retete. Te pup si multumesc pt reteta.
Cred ca-i delicios! Bafta la concurs!
Multumesc frumos Alina.