Pui cu bambus si legume
O mancare usoara de vara cu tenta asiatica. Nu doar retetele standard de mancaruri asiatice sunt bune ci si cele pe care le combinam acasa dupa propriile gusturi.
Incercati reteta, e o bunatate si e usor de facut.
Avem nevoie de:
- 500 gr piept de pui
- 2-3 linguri ulei de masline
- 1 ardei verde gras
- 3 fire ceapa verde
- 1 rosie
- 1/2 dovlecel
- 1/2 borcan bambus
- 2-3 lingurite sos Worchester
- 2-3 lingurite sos negru de soia
- oregano uscat
- sare si piper
Punem pe foc o tigaie adanca ( eu folosesc un wok) in care adaugam uleiul de masline.
Pieptul de pui il teiem bucatele si il punem la calit in uleiul incins. Amestecam pentru a se praji pe toate partile.
Adaugam pe rand: ceapa taiata rondele, ardeiul tocat bucatele, dovlecelul taiat cubulete si rosia decojita taiata cubulete.
Lasam sa se caleasca toate in sucul propriu apoi adaugam 1/2 cana de apa, saram si piperam si lasam sa fiarba toate aprox 10 minute. Adaugam la final sosurile si bambusul si oregano si mai lasam 5-8 minute pe foc.
Servim cald condimentand cu ierburi aromate.
Nagyon finom lehet, szeretjük az ázsiai jellegű ételeket!
konyu etel, en is nagyon szeretem