Rulada cu cacao si portocala
Toate ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei.
Intr-o cana punem drojdia uscata, o lingurita de zahar si 2 lingurite de faina si le amestecam adaugand laptele caldut. Acoperim cu un prosop si lasam aprox 10 min la dospit.
Cernem faina intr-un bol, adaugam sarea si zaharul, coaja de portocala, apoi facem un cerc in mijloc si turnam drojdia dospita. Framantam cu mana adaugand treptat, sucul de portocala si spre final untul topit.
Terminam de framantat cand nu se mai lipeste de maini.
Acoperim cu un prosop curat si punem la loc cald ferit de curenti de aer pt aprox 1 ora.
Aluatul dospit il intindem pe masa de lucru tapetata cu faina.
Pentru umplutura batem cu un tel albusul de ou, adaugam zaharul apoi la final cacaoa.
Ungem cu aceasta umplutura foaia intinsa pe care o rulam apoi cu grija.
Asezam rulada intr-o tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul preincazlit la 175 de grade timp de aprox 25 de min, pana se rumeneste deasupra.
Scoatem din cuptor si dupa aprox 2-3 minute, cat e inca calda o ungem cu glazura de portocala care se obtine prin simpla amestecare a zaharului pudra cu sucul de portocala.
Dupa ce s-a racit feliem si servim alaturi de o cafea calda.
Sa aveti o duminica minunata!
Ce bunatate de rulada ai facut! :X
Multumesc Meri!
Ce mult imi place :*
ma bucur Rocsi >:D<
Milyen finomat készítettél! A narancs-kakaó párosítás nagyon tetszik!
Koszi Gerdi. Tenyleg a csoki/cacao es naracs nagyon finom.
Rasucita asta ma lesina de pofta !:)
Buna ,buna !
Adina :)) ma bucur ca iti place.
Imi ploua in gura!
Ophelia te servesc cu drag, macar virtual 🙂
Imi ploua in gura!
Ce bine arata !!!
multumesc Simona!
Ce combinatie minunata!
Ma bucur ca iti place.
Mi-a placut la nebunie intro-ul :))))
Foarte misto rulada, cred ca o execut si eu din cateva miscari ca prea bine arata! :)))) Muaah!
:)) de ce? mancai si tu cacao cu lapte si paine? :)) Ma bucur ca iti place rulada mea. Pupici
Delicioasa rulada. Eu as manca vreo doua felii la o cana cu lapte 🙂