Rulada Diplomat
Un desert cunoscut tuturor dar pe care eu nu l-am facut pana acum pentru ca mereu erau altele pe lista mea. Mi-am dorit o combinatie de blat de cacao si o crema cu frisca si fructe din conserva de la Sun Food si numai bine am zarit pe FB o postare de la Alice Ciobanu, de la care m-am si inspirat apoi, pentru ca era exact ceea ce imi propusesem sa fac dar nu stiam cum se face crema :). Recunosc ca nu imi place sa fac deloc creme cu gelatina, insa daca mi-am propus Diplomat, Diplomat am facut si inca unul tare gustos.
Si inainte de a trece la reteta vreau sa va urez un An Nou plin cu bucurii si realizari si va multumesc tuturor celor care treceti pragul casutei mele virtuale pentru ca fara spectatori nu ar mai avea loc nici un ‘spectacol culinar’ . LA MULTI ANI!
Pentru Rulada Diplomat avem nevoie de
- Blat:
- 6 oua
- 6 linguri zahar
- 4 linguri faina
- 2 linguri cacao
- 1 lingurita praf de copt
- Crema:
- 2 galbenusuri
- 4 linguri zahar
- 200 ml lapte
- 1 plic gelatina granule
- 50 ml apa
- 200 gr smantana pentru frisca
- 1 lingura zahar pudra
- 1 cutie compot fructe tropicale de la Sun Food
- Ornat:
- 200 ml smantana pentru frisca
- 3 linguri zahar pudra
- 50 gr ciocolata neagra
- stelute din zahar
Mod de preparare Rulada Diplomat
- Pregatim mai intai blatul. Mixam albusurile spuma cu un varf de sare, adaugam zaharul si mixam pana se topeste zaharul, apoi adaugam galbenusurile si la final faina amestecata cu praful de copt.
- Turnam compozitia in tava mare de la cuptor pe care am pus mai intai hartie de copt, nivelam compozitia si dam tava la cuptorul preincalzit la 170 de grade, timp de 25 de minute.
- Scoatem din cuptor si asezam rulada (cu hartie cu tot) intr-un prosop de bucatarie curat si umed. Rulam cu grija si lasam sa se raceasca.
- Crema:
- Punem gelatina la hidratat in 50 ml de apa. Galbenusurile le mixam impreuna cu zaharul pana se deschid la culoare. Incalzim laptele si il turnam treptat peste galbenusurile mixate cu zahar. Punem apoi amestecul pe foc si adaugam gelatina amestecand si fara a lasa sa fiarba. Lasam vasul deoparte pana se raceste crema complet.
- Separat mixam frisca lichida (smantana pt frisca) impreuna cu o lingura de zahar pudra.
- Cand s-a racit complet crema de galbenusuri adaugam frisca batuta si omogenizam. Dam crema la frigider timp de o ora.
- Indepartam prosopul si hartia de copt de pe blat si asezam blatul pe folie alimentara. Ungem blatul cu crema peste care asezam fructele din compot.
- Rulam si dam rulada la frigider timp de 3 ore.
- Pentru ornat, mixam 200 ml smantana pt frisca (frisca lichida) impreuna cu 3 linguri de zahar pudra si ornam rulada pe partea de deasupra si laterale.
- Ciocolata o topim pe baie de aburi si cu ajutorul unei pungute sau a unui creion din silicon, trasam peste frisca dungulite.
- Ornam cu stelute albe si albastre.
- Pastram rulada la frigider pana la servire.
Cat de bine arata !! :X
Multumesc!
ce fel de smantana ai folosit ?
De la Lidl. E frisca lichida sau smantana pt frisca cu 30% grasime
reteta aceasta m-a facut sa nu mai cumpar niciodata rulada din comert !
multumesc foarte mult ca ai publicat-o pe site 🙂
Tare mult ma bucur. Si sper ca multe alte retete de pe blogul meu o sa te faca sa renunti la cele cuparate 🙂
Foarte detaliate retele de pe site-ul tau si stii sa le prezinti intr-un mod “delicios”. Felicitari!
Multumesc!