Stelute cu nuca si portocala
Avem nevoie de:
– 125 gr unt
– 1 lingura zahar
– 1/2 lingurita praf de copt
– un varf de sare
– 2 linguri suc de portocala (puteti pune si apa)
– coaja rasa de la 1/2 portocala
– 1 plic vanilie
– 60 gr nuca macinata
– 160-170 gr faina
– 1/2 lingurita scortisoara
Glazura: aprox 12 lingurite zahar pudra, suc de portocala
Untul il mixam cu bine cu sarea, zaharul si zaharul vanilat. Adaugam nuca, sucul si coaja de portocala si scortisoara si amestecam. Incorporam apoi faina amestecata cu praful de copt, pana putem amesteca cu lingura, apoi turnam pe masa de lucru tapetata cu multa faina si framantam cu mana pana obtinem un aluat usor fraged si usor lipicios.
Invelim aluatul in folie alimentara si dam la frigider timp de o ora.
Cand il scoatem din frigider il lasam pe masa aprox 10 min. inainte de folosire.
Intidem aluatul pe masa de lucru tapetata cu faina si decupam stelute.
Asezam stelutele intr-o tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul preincalzit la 175 de grade timp de 15-17 minute. In acest timp pregatim urmatoarea tava cu stelute.
Scoatem din cuptor si lasam sa se raceasca.
Amestecam bine zaharul pudra cu cateva lingurite de suc proaspat de portocala si ungem stelutele cu aceasta glazura. Le puteti lasa asa simple sau ornate cu bombonele.
Ce bine e sa stai in casa la caldura, sa privesti pe geam cat de frumos ninge si sa savurezi o cana de cafea si niste fursecuri delicioase!
Sunt atat de bune..Imi plac mult…
ma bucur Rocsi >:D<
Asta e unul din placutele motive de a sta in bucatarie in perioada ce precede Craciunul.
Ador sa miroasa in casa a biscuiti, a scortisoara si nuci. Cred ca e perioada in care fac cei mai multi biscuiti.
Stelutele tale sunt frumoase foc, numai bune de asteptat Mosul!
Daaaa si eu ador aceasta perioada a anului cand miroase atat de frumos in bucatarie! Ma bucur ca iti plac. Pupici
Wow… cat de bine arata si ce bine suna reteta!… Cu sigutanta am sa le incerc!… Si sunt de post!!!
Felis ma bucur ca vrei sa le incerci, chiar merita pt ca sunt perfecte pt aceasta perioada a anului.
Ce bine ar merge langa cana mea cu cappuccino!:)
Ador fursecurile, mai ales astea aromate si indopate cu tot felul de mirodenii!:))
Adina chiar merg perfect langa un cappuccino :). Te pup
Foarte drăguțe steluțele, în ton cu spiritul Crăciunului.
Multumesc Alina >:D<. Te pup
Arata tare bine!
Multumesc frumos!
Parca-s fulgi de zapada,asa frumoase sunt!Pup!
Multumesc frumos, te pup
Ce idee buna mi-ai dat! Trebuie si eu sa incep sa fac prajiturele pentru Mos 🙂
Chestia cu glazura nu stiu daca imi va iesi. Cate stelute poti unge cu cantitatea respectiva? Multumesc. Sarbatori cu liniste si bucurii.
Cred ca am facut vreo 30-35 de stelute. Nu are ce sa nu iti iese glazura amesteci doar zaharul pudra cu un pic de suc si iasa perfect. Spor.
Sunt tare frumusele, Timea esti tare harnica! Pup
Multumesc frumos Paula, si tu la fel :). >:D<
Ce frumusele sunt!!
Multumesc Dana!
Sper c-am venit la timp sa mai pap si eu cateva!