Tocana de legume
Sa profitam cat mai putem de sezonul cald care ne ofera o varietate foarte mare de legume.
Ingrediente pt 3 portii:
– 2 rosii mari
– 2 ardei capia mari
– 1 vanata potrivita
– 4 cepe
– 4 cartofi potriviti
– 3 foi de dafin
– sare si piper
– 1 cana apa
– frunze de telina
– 50 ml ulei
Spalam bine toate legumele.
Tocam ceapa ( nu trebuie foarte marunt), feliem ardeii si le calim impreuna intr-un vas cu ulei incins timp de 5-7 minute.
Vanata curatata de coaja o taiem cubulete pe care le adaugam peste ceapa si ardei si mai lasam la calit cateva minute.
Rosiile le punem cateva minute in apa fierbinte pentru a le putea decoji mai usor. Apoi le taiem cubulete si le adaugam peste restul legumelor. Adaugam o lingurita de sare si o jumatate lingurita piper si lasam pe foc in continuare aprox 7-10 minute.
Turnam o cana de apa, adaugam frunzele de dafin si lasam pe foc sa fiarba timp de 10-15 minute la foc mic, pana scade apa. Adaugam cartofii fierti si mai lasam pe foc 3-4 minute.
Luam de pe foc si adaugam frunzele de telina tocate marunt.
O mancare delicioasa care se poate face atat cu cartofi cat si cu orez. In curand am sa va prezint si varianta cu orez 🙂
Pofta buna!
Minunata mancarea.Imi place.Pupici!
Ce bine mi-ar prinde o portie din tocana ta delicioasa.
Cand te gandesti cat de multi oameni nu stiu cate bunatati poti face cu legumele. Unii stiu doar de cartofi prajiti 🙂
M-ai bucurat cu postarea ta.
Pup.
DiaMar – ma bucur ca iti place. Pup
Carol – ai perfecta dreptate, sunt atatea mancaruri gustoase din legume ! Si mie imi place mult sa le fac. Pup
Pur si simplu o bunatate, o mancare buna tareee! Arata si cred ca miroase excelent:)
Laura – multumesc frumos, chiar e o mancare super gustoasa.
Delicioasa tocana!
Haplea – multumesc!
Leguminoasa si sanatoasa!Xoxo
Paradis – asa e :). Pup
acum e pe foc, imi lipsesc frunzele de telina, dar sper sa fiu multumita si fara ele
Cristina – ma bucur ca ai facut tocana 🙂 Sper sa va placa cat ne-a placut si noua. Pup