Tocanita de legume
Continui seria mancarurilor de legume cu aceasta bunatate cu cartofi si alte legume sanatoase. E facuta tot la Multicooker pt ca ador sa fac mancare in acest aparat mai ales acum vara pentru ca nu se mai incalzeste atat de tare in bucatarie. Bineinteles ca se poate face aceasta reteta si pe aragaz si nu ma judecati ca eu ma bucur de acest aparat 🙂 .
Rosiile de vara completeaza perfect mancarea mea!
Pentru Tocanita de legume avem nevoie de:
- o ceapa mare
- 1 ardei verde
- 1 rosie
- 2 morcovi
- o vanata
- 1/2 dovlecel mare sau un dovlecel mai mic
- 6 cartofi
- 1 lingurita sare de mare
- un pic de piper
- 1/2 lingurita paprika rosie
- o legatura patrunjel verde
- 2-3 linguri ulei
- un pahar de apa
Mod de preparare Tocanita de legume
Curatam si spalam legumele.
Pornim aparatul, punem uleiul in vas si selectam functia Fry pe 15 minute.
Calim ceapa si ardeiul tocate marunt in uleiul incins. Adaugam rosia decojita si taiata cubulete apoi vanata si dovlecelul taiate cubulete si lasam sa se caleasca putin.
Urmeaza morcovii si cartofii taiati cubulete.
Adaugam o lingurita de sare si turnam un pahar de apa peste legume.
Adaugam o lingurita de sare si turnam un pahar de apa peste legume.
Daca s-au scurs cele 15 minute, inchidem capacul si selectam functia Stew (1 ora).
Inainte cu 10 minute de terminarea programului adaugam paprika si un pic de piper.
Inainte cu 10 minute de terminarea programului adaugam paprika si un pic de piper.
Tocanita de legume este perfecta oricand! Mai ales acum, dupa o vacanta in care am mancat prea mult si prea multe…
Ohohoo, mi-ai adus amintiri placute cu reteta asta! Pup