Tochitura de porc cu mamaliga
De mult timp imi era pofta de o mamaliguta calda cu tochitura. Si duminica trecuta s-a transformat in pranzul nostru. Un praz rustic si gustos.
Pentru Tochitura de porc cu mamaliga avem nevoie de
– 500 gr spata de porc
– 350 gr carnati afumati
– 3-4 linguri pasta de gogosari cu rosii
– 5-6 catei de usturoi
– 5-6 catei de usturoi
– 1/2 lingurita sare
– 1/2 lingurita piper
– 1 lingurita cimbru
Spalam bine carnea si o taiem cubulete. Punem bucatile de carne la prajit in ulei si lasam pe foc 10-15 minute sa fiarba in sucul propriu. Adaugam carnatii taiati rondele si lasam in continuare pe foc pana se prajesc. Adaugam sarea si piperul apoi pasta de gogosari cu rosii, cimbrul si usturoiul taiat marunt.
Mai lasam pe foc cateva minute sa se amestece bine aromele. Verificam cu o furculita daca carnea este patrunsa.
Spalam bine carnea si o taiem cubulete. Punem bucatile de carne la prajit in ulei si lasam pe foc 10-15 minute sa fiarba in sucul propriu. Adaugam carnatii taiati rondele si lasam in continuare pe foc pana se prajesc. Adaugam sarea si piperul apoi pasta de gogosari cu rosii, cimbrul si usturoiul taiat marunt.
Mai lasam pe foc cateva minute sa se amestece bine aromele. Verificam cu o furculita daca carnea este patrunsa.
Luam de pe foc si servim cald cu mamaliguta si cascaval ras.
mmm! Ce bine arata! Gust si eu putin ca nu ma pot abtine!
Serveste Flori macar asa virtual :).
Cat de mult imi place…
Simo ma bucur ca iti place >:D<
Stiu ca nu mai ai, ca altfel ceream si eu..Super arata….
Rocsy :)) ma bucur ca iti place!
Ce-ar mai infuleca ai mei,sunt mari carnivori.Pup!
Asa si la mine sotul :)). Pup
Mi-ai imbolnavit papilele gustative! :)) Asa o bunatate!!!!!! Ochii mei au ramas lipiti pe farfurie 🙂
:)) Ma bucur ca iti place mancarea mea.