Tort inima cu afine si frisca
simplu
10 portii
Pentru Tort inima cu afine si frisca avem nevoie de:
Mod de preparare Tort inima cu afine si frisca
Blat: mixam albusurile spuma cu un varf de sare. Adaugam zaharul mixand inca 1-2 min. Apoi adaugam treptat mixand dupa fiecare, galbenusurile amestecate cu uleiul si laptele. Incorporam faina folosind o spatula si avand grija sa nu se lase spuma.
Turnam copozitia intr-o forma de inima (22 cm) tapetata pe fund cu hartie de copt si unsa cu unt pe margini si dam la cuptorul preincalzit la 175 de grade timp de aprox 30 min.
Scoatem din cuptor, lasam sa se raceasca putin apoi scoatem din forma si punem pe un gratar sa se raceasca complet. Dupa ce s-a racit, taiem blatul in doua.
Jeleu de fructe: fructele decongelate le punem intr-un vas pe foc impreuna cu cele 2 linguri de zahar. Amestecam si lasam sa fiarba 3-4 minute. Amidonul il amestecam cu o lingura de apa apoi luam o lingura din cantitatea fierbine si amestecam, dupa care turnam peste fructe si amestecam pana se ingroasa.
Mixam frisca cu mixerul mai intai pe treapta mica apoi pe treapta cea mai mare, pana obtinem consistenta dorita.
Daca s-a racit jeleul, punem jumatate din cantitatea de frisca peste jeleu. Asezam a doua foaie de blat si o insiropam cu lichiorul de fructe.
Este asa de frumos!De gustos,nu mai spun!!!
Te pup!
Multumesc frumos!
Ce inimioara delicata !!! Daca as putea, as intinde mina sa gust din ea… Pupici !
Daniela draga ma bucur ca iti place si cu drag te servesc asa pe calea virtuala >:D<
Cat de bun trebuie sa fie…
a fost intr-adevar tare bun 🙂
Tare frumos este! Si cred ca-i si tare bun!
Multumesc Meri >:D<. Confirm ca e tare bun 🙂
Nagyon szép torta! Bár számomra nem lenne annyira gyors:-)
Ce inimioara delicioasa!! Imi plac afinele mult de tot, deci nu refuz o felie, doua 😉 :*