Varza cu afumatura in vas roman
Cu afumatura si facuta in vasul meu de lut a iesit o minune de mancare sau vorba tatalui meu ‘o splendoare’ :))
Pentru Varza cu afumatura in vas roman avem nevoie de:
– 1 varza (aprox 1 kg)
– 600 gr costita afumata
– 1 ceapa mare
– 1 morcov mare sau doi mai mici
– sare mare
– piper
– marar uscat
– cimbru uscat
– 300 ml suc de rosii
– 50 ml ulei
Mod de preparare Varza cu afumatura in vas roman
Taiem varza marunt si o lasam sa stea cu sare cel putin o ora (varza asta de iarna e foarte tare si e bine sa stea un pic in sare). Dam morcovul curatat si spalat prin razatoarea mica, iar ceapa o tocam marunt. Feliem costita.
Punem uleiul pe fundul vasului si asezam 4-5 felii de costita afumata. Varza o stoarcem bine de apa sarata si punem un start peste carne. Peste varza punem jumatate din cantitatea de morcov si ceapa si presaram piper, marar si cimbru. Apoi punem din nou cateva felii de carne, varza, morcov si ceapa si condimentam. Deasupra punem restul feliilor de carne.
Acoperim vasul si il punem in cuptor si pornim cuptorul la 190 de grade.
Lasam aproximativ o ora apoi scoatem si turnam sucul de rosii si mai dam la cuptor o ora.
Mmm, ce bună trebuie să fie…! Acum două zile am făcut (din nou!) rețeta ta cu ”varză a la tata”, îmi place la nebunie! Te pup fată harnică.
Multumesc frumos Sanda. Ma bucur ca iti place reteta tatalui meu. Pup
O bunatate de mancare!! Pacat ca eu inca nu am vas roman, urmeaza sa fac si pasul asta…dar nu stiu unde sa-l mai depozitez 🙂
Asa am zis si eu ca nu mai am unde le pune, dar vara trecuta tot mi-am luat :))
O mancare delicioasa! Si o prezentare frumoasa!
Multumesc frumos Micky >:D<
O mare bunatate..Oricum mie imi place mult varza …
Si mie Rocsy >:D< , te pup
Yummmy!! Arata foarte bine! Trebuie neaparat sa incerc reteta 🙂
Multumesc frumos Mirela!
Maine incerc reteta si revin . Vasul tinut la apa? Cand puneti sucul de rosii mai puneti capacul?
Da, acoperim vasul si dupa ce punem sucul de rosii
mama mia ce bun bravoooooooooooooooo