Vinete pane
O varianta rapida si usoara de a gati vinetele. Am facut doar una pentru ca doar eu mananc legumele pane :)) asa ca pt mine a fost suficient..
Avem nevoie de:
– 1 vanata
– 2 oua
– 3-4 linguri lapte
– faina
– pesmet
– sare si piper
– ulei pentru prajit
Spalam si curatam vanata si o taiem felii subtiri.
Saram si piperam feliile de vinete si le lasam 5 minute.
Pregatim 3 farfurii: una cu faina, una cu pesmet si una cu ouale batute impreuna cu laptele.
Trecem fiecare felie de vanata pe rand prin faina, ou si pesmet si prajim in ulei incins pe ambele parti.
Scoatem pe un prosop de hartie.
Servim cu legume de sezon.
sunt delicioase, imi aduc aminte de copilarie! Pupici
Paula – ma bucur. Te pup
stiu cat de delicioase sunt!
Nu am facut niciodata,dar arata foarte bine.Cred ca am sa incerc.Pup!
Adnia – asa sunt :). te pup
DiaMar – Merita sa le incerci, mie imi plac mult.
Din 7 felii cite am numarat eu in farfurie, doua le sustrag sa maninc in pace, intr-un colt sa nu ma vada familionul… Stii ca n-am facut niciodata vinete pane ? Tot m-am ferit ca am spus ca-s prajite, dar pozele tale m-au facut sa-mi schimb parerea, trebuie neaparat sa le incerc… Pupici !
Foarte frumoasa prezentarea!
Daniela poti lua si mai multe ca am destule :)). Si legat de prajeli, din cand in cand nu strica la cate alte lucruri rele mancam in viata asta. Te pup
Haplea – multumesc frumos.
De megkívántam:-) Nálunk csak én szeretem a rántott vinetát. Mikor tököt vagy cukkinit rántok, akkor magamnak egy kis vinetát sütök, s rájárok.
Gerdi – nalom is csak en eszem a sult tokot es vinetat 🙂