Wafe cu dulceata

Am aparatul de wafe de vreo cativa ani si sta asa de frumos sus pe dulap langa alte aparate nefolosite! 🙂 Asa ca mi-am propus sa folosesc din cand in cand tot ce am acolo ca sa nu se supere ca stau nefolosite.  Si am inceput cu aceste wafe, umplute cu dulceata buna de capsuni din gradina parintilor mei.

Avem nevoie de:

– 100 gr unt
– 2 oua
– 2 linguri zahar
– 1 plic zahar vanilat
– 1 lingurita praf de copt
– 8 linguri faina
– 150 ml lapte
– un varf cutit sare
– gem de capsuni
– Extra: frisca
Mixam ouale cu un varf de sare, zaharul si zaharul vanilat apoi adaugam untul la temperatura camerei si mixam in continuare.
Incorporam treptat faina si praful de copt folosindu-ne de un tel.
La final turnam treptat laptele si omogenizam. Trebuie sa obtinem un aluat de consistenta unei smantani mai groase.
Incingem aparatul de wafe si prajim aprox 8 wafe din compozitia de mai sus.
Putem decupa inimioarele si sa le suprapunem, ungand fiecare inimioara cu un start de gem. 

Deasupra ornam cu frisca. 

Servim cu ceai aromat de fructe!

O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Loading...

Comentează folosind contul de Facebook

12 comentarii la “Wafe cu dulceata”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 

X

Retete asemanatoare