Ziua Mondiala a Alimentatiei. Stop risipei alimentare alaturi de FoodSaver
M-am alaturat campaniei “Stop risipei alimentare”, initiate de FoodSaver.
Va fac cunostinta cu noul meu ajutor in bucatarie si anume aparatul de vidat FoodSaver.
Un mod practic de a reduce risipa alimentelor, avand in vedere ca de multe ori se intampla sa aruncam alimentele din frigider a caror ambalaj a fost desfacut, dar nu s-a consumat tot.
Spre exemplu, se pot pune la congelat in acest mod legume care se gasesc mai greu iarna sau sunt mai putin accesibile la pret. Procesul de vidare elimina aerul si prelungeste perioada de prospetime a alimentelor depozitate in congelator, frigider, camara sau dulap.
Unul dintre principalele avantajele ale folosirii aparatului de la FoodSaver este ca prospetimea alimentelor se pastreaza de pana la 5 ori mai mult fata de metodele traditionale de conservare.
Aparatul are in dotare 2 pachete de pungi si un furtun de vidare, insa se pot folosi si role de vidare pentru a crea propriile pungi, in functie de alimentele pe care dorim sa le vidam. Si acum sa vedem cat este de usor este sa videzi cu FoodSaver.
Taiem din rola marimea dorita in functie de ce anume vrem sa congelam, puteti vedea in poze interiorul aparatului, lacasul unde se aseaza rola si modul in care taiem marimea dorita a pungii.
Lipim punga mai intai la unul dintre capete asezand capatul pe zona de lipire (chiar in buza aparatului). Apasam capacul cu putere, pana cand cele doua urechiuse verzi din laterale ies afara si apoi apasam butonul care indica sigilarea.
CUM CONGELAM LEGUMELE FOLOSIND APARATUL DE VIDAT FOODSAVER
Spalam bine ardeii si ii taiem felii, apoi ii asezam in punga pregatita. In functie de destinatia lor, puteti taia ardeii felii mai mari sau mai mici sau chiar cubulete.
Introducem capatul pungii in aparat, in zona de picurare (o tavita mica ingusta de culoare verde), inchidem capacul apasand cu putere pe margini, apoi apasam butonul de start, moment in care aparatul videaza si sigileaza alimentele in mod automat, rapid si igienic.
Pungile din dotarea aparatului au si o zona de etichetare unde putem sa scriem data congelarii si ce anume contine punga.
PASTRAREA CARNII DE PUI LA CONGELATOR SAU FRIGIDER CU AJUTORUL APARATULUI DE VIDAT FOODSAVER
Evit pe cat posibil sa cumpar carne gata congelata si o prefer pe cea refrigerata daca aleg varianta cumparata din magazin. Normal ca as prefera sa nu o cumpar deloc de la magazin si in mare parte reusesc sa ma aprovizionez cu carne de vitel crescut la tara.
Dar acum o sa ma refer la niste pulpe refrigerate cumparate din magazin. Cumparasem o cantitate mai mare pentru a pregati o masa pentru niste musafiri, dar pentru ca oricum erau prea multe, 10 bucati, am vrut sa le pastrez la frigider pentru a le gati peste 2 zile, iar celelalte 6 bucati sa le congelez pentru a face o tocanita mai incolo.
Pregatim deci o punga mare si una mica, pentru cele doua categorii de pastrare.
Asezam pulpele in pungile pregatite deja, apoi pe rand introducem capatul pungii in aparat, in zona de picurare (o tavita mica ingusta de culoare verde), inchidem capacul apasand cu putere pe margini, pana cand ies urechiusele verzi din laterale, apoi apasam butonul de start, moment in care aparatul videaza si sigileaza alimentele in mod automat, rapid si igienic.
CUM CONGELAM FRUCTELE FOLOSIND APARATUL DE VIDAT FOODSAVER
Eu am avut niste pere de toamna de la tara pe care cu siguranta vreau sa le savurez si in decembrie intr-o prajitura sau tarta delicioasa.
Fructele se spala si se feliaza, ca atunci cand le scoatem din congelator sa le putem folosi direct. Se pot pune la congelat in acest mod orice fructe.
Asezam feliile de pere in punga pregatita, introducem capatul pungii in aparat, in zona de picurare (o tavita mica ingusta de culoare verde) inchidem capacul apasand cu putere pe margini, pana cand ies urechiusele verzi din laterale, apoi apasam butonul de start, moment in care aparatul videaza si sigileaza alimentele in mod automat, rapid si igienic.
PASTRAREA DIVERSELOR ALIMENTE LA FRIGIDER CU AJUTORUL APARATULUI DE VIDAT FOODSAVER
Cu siguranta si voua vi se intampla sa cumparati mezeluri, cascaval sau alte alimente perisabile pe care daca nu le consumati in 2-3 zile de cand le-ati desfacut ambalajul original, ajung la cosul de gunoi.
Pentru a nu mai face risipa de mancare, ne ajuta aparatul FoodSaver pentru ca putem vida alimentele si pastra pana dorim sa le consumam din nou.
Si acum sa vedem cat este de usor sa videzi cu FoodSaver.
Taiem din rola marimea dorita de punga in functie de alimentele pe care dorim sa le videm. Puteti vedea in poze interiorul aparatului, lacasul unde se aseaza rola si modul in care taiem marimea dorita de punga cu ajutorul cutter-ului.
Lipim punga mai intai la unul dintre capete asezand capatul pe zona de lipire (chiar in marginea aparatului), apasam capacul cu putere pana cand cele doua urechiuse verzi din laterale ies afara si apasam butonul care indica sigilarea.
Asezam feliile de cascaval/salam in punga, introducem capatul pungii in aparat, in zona de picurare (o tavita mica ingusta de culoare verde), inchidem capacul apasand cu putere pe margini, pana cand ies urechiusele verzi in laterale, apoi apasam butonul de start, moment in care aparatul videaza si sigileaza alimentele in mod automat, rapid si igienic
Am apreciat si ca aparatul FoodSaver are un design compact si elegant care permite depozitarea pe verticala, economisindu-mi astfel spatiu de stocare.
Comentează folosind contul de Facebook