Chiftele din naut

 Daca v-ati saturat de chiftelele clasice din carne, eu va propun sa incercati si varianta cu naut. Chiftele din naut amestecate cu alte legume si invelite in crusta de susan si pesmet, suna bine, nu? Si le putem praji si in ulei dar si in cuptor pentru o varianta mai sanatoasa. 

chiftele din naut 2

chiftele din naut 4

Pentru Chiftele din naut avem nevoie de

  • 400 gr naut fiert marca Sun Food folosesc eu
  • 1 ardei mic verde
  • 1 ardei capia rosu
  • 1 ceapa rosie mica
  • 2 rosii cherry
  • 3 catei de usturoi
  • 150 gr porumb dulce fiert
  • un pic de sare
  • un pic de piper
  • 1/4 lingurita pudra de chimen
  • 2 oua
  • 4 linguri pesmet
  • Pesmet si susan pentru tavlit chiftelele
  • ulei pentru prajit

Mod de preparare Chiftele din naut

  • Se fac foarte usor, mai intai nautul fiert strecurat si spalat se pasează (în robot / blender) apoi intr-un bol amstecam nautul cu legumele tocate marunte, porumbul, condimentele, ouale si pesmetul.

mod de preparare chiftele din naut

  • Intr-o farfurie punem semintele de susan ( unele chiftele le-am facut doar cu susan, apoi am adaugat si pesmet). Luam cate o lingurita din compozitie si formam cu mana bilute pe care le tavalim prin susan/pesmet apoi le prajim in ulei incins.

mod de preparare chiftele din naut 1

  • Scoatem chiftelele din naut pe un prosop de hartie pentru a absorbi surplusul de ulei
  • Servim chiftelele cu o salata de rosii si avem un pranz sau o cina usoara

chiftele din naut 1

Print Friendly, PDF & Email

Comentează folosind contul de Facebook

2 comentarii la “Chiftele din naut”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *