Rulada din piept de curcan

Un mezel de casa gustos facut din piept de curcan, intr-o varianta foarte simpla si la indemana oricui. Eu am pregatit rulada pentru masa de ajun alaturi de alte preparate, insa imi plac aceste rulade pentru ca pot inlocui oricand cu succes orice mezel cumparat. 

Pentru Rulada din piept de curcan avem nevoie de

  • aprox 1 kg piept de curcan
  • 6 lingurite pasta de ardei cu rosii (sau o pasta simpla de ardei)
  • sare si piper
  • Pentru uns:
  • 1 lingura unt
  • sare roz de Himalaya
  • piper proaspat macinat
  • 1 lingurita oregano uscat
  • 1 lingura ulei de masline (pentru tava)
  • un pic de boia dulce de ardei

Mod de preparare Rulada din piept de curcan

  • Taiem pieptul de pui de-a lungul in doua, iar apoi fiecare bucata pe rand, o batem cu ciocanul de batut carne, saram si piperam si le ungem cu cate 3 lingurite din pasta de ardei cu rosii.
  • Rulam rulada si o legam cu ata speciala de bucatarie.
  • Untul il topim si il amestecam cu aprox o lingurita sare de Himalaya si 1/2 lingurita piper proaspat macinat si o lingurita de oregano. Ungem cu acest unt aromat cele doua rulade pe care le asezam apoi intr-o tava in care am picurat putin ulei de masline.
  • Dam tava acoperita cu foaie de copt, la cuptorul preincalzit la 180 de grade timp de aprox o ora, ultimele 15 minute fara foaia de copt si presaram putina boia dulce de ardei deasupra si stropim ruladele cu sosul din tava.

  • Scoatem tava din cuptor si lasam ruladele sa se raceasca complet si doar apoi le feliem.

Rulada arata minunat pe un platou festiv alaturi de alte preparate:

Print Friendly

Comentează folosind contul de Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *