Salata de primavara cu rucola

As putea spune ca rucola e salata mea preferata pentru ca are o aroma deosebita pe care alte tipuri de salate nu o au. In combinatie cu cateva legume proaspete de sezon am obtinut o salata gustoasa care alaturi de doua feliute de paine prajita poate tine locul unei mese, mai ales persoanelor care sunt la dieta sau doar vor sa manance mai sanatos.

Salata de primavara cu rucola 1

Pentru Salata de primavara cu rucola avem nevoie de

  • aprox 30 gr. rucola (este foarte usoara si o cutie cumparata cu rucola a avut in total 120 de gr.  si eu am folosit aprox un sfert din cantitatea intreaga)
  • 2-3 ridichi rosii de primavara
  • 1 fir de ceapa verde
  • 3 rosii cherry
  • 4-5 frunze de busuioc
  • sare si piper dupa gust
  • un pic de ulei de masline
  • un pic de otet balsamic
  • Ingredientele de mai sus sunt pentru o singura persoana!

Mod de preparare Salata de primavara cu rucola

  • Cel mai usor mod de a spala salata aceasta este folosind o strecuratoare. Punem asadar salata intr-o strecuratoare si lasam sa curga peste ea apa rece, timp de cateva secunde. Dupa ce s-a scurs apa, asezam salata pe o farfurie.
  • Spalam si ceapa, rosiile si ridichile, apoi le feliem si le asezam peste rucola.
  • Stropim deasupra cu putin ulei de masline si otet balsamic si presaram sare si piper.
  • Busuiocul il tocam si il adaugam peste salata.
  • Si asta a fost! Servim salata proaspata cu paine prajita.

Salata de primavara cu rucola 2

Print Friendly, PDF & Email

Comentează folosind contul de Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *