Oua posate in sos de rosii
Am folosit pentru acest preparat, noua mea tigaie preferata de la Regis Stone, o tigaie cu efect de piatra incinsa in care parca toate preparatele au un gust mai bun.
Pentru Oua posate in sos de rosii avem nevoie de
- ulei de masline – 2 linguri
- ceapa – 2 buc
- ardei verde – 1/2 buc
- ardei rosu – 1/2 buc
- rosii mari coapte – 6 buc
- sare si piper dupa gust
- 1 capatana mica de usturoi
- oua – 4 buc
- patrunjel si busuioc verde
Mod de preparare Oua posate in sos de rosii
- Ceapa curatata o spalam in apa rece apoi o tocam marunt. Ardeiul spalat il taiem cubulete, iar rosiile le oparim si le indepartam pielita.
- Calim ceapa si ardeiul in tigaia incinsa cu putin ulei de masline.
- Adaugam rosiile tocate marunt, rasnim sare si piper dupa gust, punem capacul si lasam sa fiarba pana incepe sa scada apa. Spre final adaugam usturoiul pisat.
- Spargem in tigaia cu sos de rosii 4 oua, peste care presaram putina sare si piper si punem din nou capacul aprox 4-5 minute sau in functie de cat de tari vrem sa fie galbenusurile.
- Adaugam patrunjel si busuioc verde tocat si servim mancarea calda.
- Daca doriti un pranz si mai consistent puteti servi ouale posate in sos de rosii cu cartofi copti in cuptor (cartofii curatati ii punem intr-un bol in care am amestecat ulei de masline, sare, piper si boia de ardei dulce, ii punem in tava tapetata cu hartie de copt si apoi dam tava la cuptor pana se rumenesc cartofii).
Comentează folosind contul de Facebook