Cartofi taranesti
Garniturile sau mancarurile de cartofi sunt cele mai intalnite in bucatariile noastre, nu-i asa? Va prezint una din variantele pe care le gatesc eu si am vrut sa o testez si in tigaia mea cu efect de piatra Regis Stone.
Pentru Cartofi taranesti avem nevoie de
- aprox 10 cartofi potriviti
- 1 ceapa rosie
- 1 ardei verde
- aprox 600 gr carnati de casa afumati usor picanti
- 2 gogosari murati
- 1 lingurita boia de ardei dulce
- sare si piper dupa gust
- patrunjel verde tocat
- 2 linguri ulei de masline
Mod de preparare Cartofi taranesti
- Cartofii in coaja, spalati bine inainte, ii punem la fiert in apa cu putina sare. Cand sunt fierti, ii strecuram de apa si dupa ce s-au racit putin, ii curatam de coaja.
- Ceapa si ardeiul taiate felii, le calim in wok-ul in care am pus putin ulei de masline. Adaugam carnaciorii taiati rondele si lasam sa se prajeasca adaugand apoi si gogosarii murati taiati felii.
- Punem boiaua de ardei si putina sare si piper si amestecam.
- Adaugam cartofii taiati cubulete amestecand si daca mai e nevoie adaugam sare si piper. Lasam cateva minute pe foc apoi la final adaugam patrunjel verde tocat si luam wok-ul de pe foc.
- Aceasta mancare se poate servi ca atare dar si ca o garnitura.
- Sa avem pofta!
Am sosit dupa miros! Imi plac rau de tot! :))))