Tagliatele cu zucchini
30 min
simplu
4 portii
Un nou set de tigai a poposit la mine in bucatarie si cum lucrurile noi trebuie testate rapid, am trecuta la treaba si am pregatit niste paste delicioase cu zucchini. Va prezint si voua reteta mai jos dar nu inainte de a va spune cateva lucruri despre aceste tigai. Tigaile Regis Stone au cateva proprietati care cu siguranta va vor convinge si pe voi cat sunt de utile in bucataria oricarei gospodine
• Invelis antiaderent cu efect de piatra incinsa
• Rezistenta la zgarieturi – invelis de 4 mm grosime
• Carcasa din aluminiu forjat
• Inductie superioara a caldurii
• Baza din otel inoxidabil
• Distributie uniforma a caldurii
• Usor de curatat
• Nu necesita adaugare de ulei/ grasimi suplimentare
• Finisaj rustic
• Maner bine fixat – nu se va rasuci
• Ideal pentru a se folosite pe plita cu gaz, cu inductie, electrica si ceramica
Pentru prepararea acestei retete am folosit tigaia adanca (wok-ul) de 28 cm si tare mult mi-a placut cat de fain s-au perpelit legumele pe suprafata de piatra incinsa a wok-ului.
Pentru Tagliatele cu zucchini avem nevoie de:
- 250 gr tagliatele
- 1 zucchini potrivit
- 2 ardei colorati ( verde, rosu, galben, de care doriti)
- 1 ceapa rosie
- 2 fire ceapa verde
- 2 linguri ulei de masline
- 200 ml smantana vegetala Gran Cucina
- 70 ml vin alb sau rose
- sare si piper dupa gust
- busuioc verde
Mod de preparare Tagliatele cu zucchini
- Doar ceapa o curatam, apoi spalam bine toate legumele (zucchini il lasam cu coaja).
- Punem tigaia pe foc si adaugam treptat in ea: ceapa rosie taiata felii, ceapa verde taiata rondele, ardeiul taiat felii mari si dovlecelul taiat cubulete potrivite. Fiecare se va praji putin pe masura ce adugam urmatorul ingredient. Miscam putin tigaia pentru a amesteca legumele apoi adaugam putina sare de Himalaya si punem capacul. Acum trebuie sa va spun ca pentru aceste tigai exista si un capac special, un capac termorezistent cu picurare unde putem turna ulei, apa sau vin care se vor scurge treptat in tigaie. Am adaugat asadar uleiul de masline in manerul cu picurare al capacului.
- Dupa aprox 7-8 minute ridicam capacul si adaugam peste legume smantana vegetala si potrivim de sare si piper. Asezam din nou capacul si in manarul cu orificiu al capacului adaugam vinul, lasand pe foc inca aprox 10 minute.
- La final adaugam busuioc verde tocat si amestecam.
- Pastele le fierbem conform instructiunilor de pe ambalaj apoi le strecuram de apa si le trecem pe sub un jet de apa rece.
- Adaugam pastele in tigaie peste legumele cu sos si amestecam
- Mai adaugam la final putin busuioc verde tocat deasupra.
Comentează folosind contul de Facebook