Paste integrale cu sos de legume
Avand atatea bunatati din gradina parintilor saptamana aceasta am gatit foarte sanatos as zice eu :). Dupa o tocanita numai de legume am trecut la o alta mancare usoara cu legume doar ca aici am folosit si paste integrale. Paste integrale cu sos de legume este o reteta usor de facut si chiar gustoasa.
Pentru Paste integrale cu sos de legume avem nevoie de
- 250 gr paste (penne) integrale
- 2-3 linguri ulei de masline
- 1 ceapa galbena
- 1 ardei verde
- 1 ardei rosu
- 1 gogosar rosu
- 250 gr dovlecel
- 500 gr rosii
- sare si piper dupa gust
- busuioc verde
- Optional putem adauga peste din conserva
Mod de preparare Paste integrale cu sos de legume
- Pastele le fierbem in apa cu sare conform instructiunilor de pe ambalaj.
- Pentru pregatirea sosului de legume folosim o tigaie adanca pe care o punem pe foc si adaugam pe rand ceapa si ardeiul tocat, apoi dovlecelul taiat cubulete si la final rosiile decojite.
- Saram si piperam dupa gust si adaugam busuioc verde tocat.
- Lasam sa scada apa lasata de rosii, amestecand din cand in cand.
- Luam de pe foc cand a scazut apa si adaugam din nou cate frunze de busuioc.
- Amestecam pastele cu sosul de legume.
- La servirea pastelor putem adauga peste din conserva, eu am adaugat sprot in ulei de la Podravka
Putem folosi orice alt tip de peste din conserva.
Buneee, tare bune chiar si cu peste! :-*