Prajitura cu piersici de gradina si scortisoara
Toamna a sosit cu foarte multe roade si sunt un om norocos ca pot culege aceste roade din gradina minunata a parintilor mei. Piersicile de gradina sunt cu totul altfel decat cele pe care le gasim in comert, mai mici, aromate si mai ales naturale. Desi le-am cules cand inca erau tari, dupa cateva zile s-au copt destul de mult si evident ca au ajuns in aceasta prajitura. Mai am cateva retete asemanatoare insa tare mult imi doream sa o postez si pe aceasta cu piersici de gradina.
Pentru Prajitura cu piersici de gradina si scortisoara avem neoie de
- Blat
- 4 oua
- un varf de sare
- 4 linguri zahar brut
- 100 ml ulei
- 200 ml lapte
- 280 gr faina
- 1 plic praf de copt
- Umplutura
- 10 piersici de gradina
- 3-4 lingurite zahar brun
- 1 lingurita scortisoara
- 2 linguri migdale maruntite
- zahar pudra pentru pudrat
Mod de preparare Prajitura cu piersici de gradina si scortisoara
- Mixam albusurile tari cu un varf de sare. Adaugam pe rand uleiul, galbensurile, laptele si mixam dupa fiecare.
- La final incorporam faina amestecata cu praful de copt, folosind o spatula.
- Turnam compozitia intr-o tava dreptunghiulara de aprox 25-30 cm, tapetata cu hartie de copt.
- Fructele spalate si taiate in 4 le insiram peste blat, presaram deasupra zaharul brut, scortisoara si migdalele maruntite si dam tava la cuptor la 175 de grade, timp de aprox 30 de minute.
- Pudram prajitura cu piersici cu zahar pudra dupa ce s-a racit putin.
- Prajitura cu piersici de gradina si scortisoara pentru orice ora din zi, dar mai ales pentru micul dejun!
Comentează folosind contul de Facebook