Prajitura cu afine lamaie si migdale

Ca in fiecare vara,  astfel de prajituri cu fructe de sezon nu lipsesc din weekendul nostru si pentru ca am cumparat de la un hypermarket niste afine uriase si pentru ca nu le prea consumam asa ele ajuns repede in prajitura pe care o vedeti mai jos :).  Prajitura cu afine, lamaie si migdale este pufoasa, umeda, aromata si cu greu rezisti sa nu mananci 3-4 felii chiar imediat dupa ce o scoti din cuptor. 

Pentru Prajitura cu afine lamaie si migdale avem nevoie de 

  • 5 oua intregi
  • un varf de sare
  • 5 linguri zahar brut
  • 240 ml lapte
  • 240 ml ulei
  • coaja de la o lamaie
  • sucul de la o lamaie
  • 140 gr faina alba
  • 180 gr faina neagra
  • 400 gr afine
  • Pentru topingul de migdale
  • 2 oua intregi
  • 2 linguri zahar
  • 2 linguri suc stors de lamaie
  • 6 linguri migdale macinate
  • Zahar pudra pentru pudrat

 

Mod de preparare Prajitura cu afine lamaie si migdale

  • Mixam ouale intregi cu un varf de sare si cu zaharul brut pana se deschid la culoare si isi dubleaza volumul. Adaugam pe rand, laptele, uleiul zeama si coaja de lamaie si mixam dupa fiecare. La final adaugam folosind un tel sau o spatula, cele doua tipuri de faina si praful de copt.
  • Turnam compozitia intr-o tava (22/35 cm) tapetata cu hartie de copt. Afinele spalate le asezam in tava peste aluat. Dam tava la cuptorul preincalzit la 175 de grade timp de 20 de minute. Dupa cele 20 de minute scoatem tava si si cu o lingura intindem peste aluatul semicopt, compozitia de migdale, adica ouale mixate impreuna cu zaharul, zeama de lamaie si migdalele macinate. Dam din nou tava la cuptor timp de 15 minute. Oprim cuptorul, deschidem usa de la cuptor si mai lasam asa inca 5 minute.

  • Dupa ce scoatem tava din cuptor si prajitura s-a racit usor, pudram cu zahar pudra.

O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (4 voturi, medie: 5.00 din 5)
Loading...

Comentează folosind contul de Facebook

2 comentarii la “Prajitura cu afine lamaie si migdale”

  1. Ideea e buna dar respectand cantitatile indicate prajitura iese foarte acra, apreciez ca fructele mele nu prea erau dulci in stare cruda. Deasemenea timpul de coacere am fost nevoita sa-l extind deoarece in celeb35 de minute prajitura nu era coapta.

    1. Zaharul e la aprecierea fiecaruia.
      In ultimii ani am redus cantitatea de zahar din prajituri pentru ca mi separeau prea dulci.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.