Tarta cu pere si scortisoara

Pentru toamna am cateva retete potrivite, cum e si aceasta tarta usoara cu pere si scortisoara. 

Pentru Tarta cu pere si scortisoara avem nevoie de

  • Blat
  • 2 oua mari
  • 3 linguri zahar brut
  • 170 gr faina
  • 100 ml ulei
  • 100 ml lapte
  • 1 lingurita praf de copt
  • un varf de sare
  • Umplutura
  • 2-3 pere
  • 3-4 lingurite zahar brut
  • 1 lingurita scortisoara
  • zahar pudra pentru pudrat

Mod de preparare Tarta cu pere si scortisoara

  • Mixam ouale intregi cu un varf de sare pana isi dubleaza volumul. Adaugam zaharul si mixam pana se topeste zaharul adaugand apoi laptele si uleiul. Incorporam la final faina amestecata cu praful de copt..
  • Turnam compozitia intr-o tava rotunda (aprox 22-24 cm) unsa cu unt
  • Perele spalate si curatate, le feliem si le asezam peste aluat.

  • Presaram zaharul  si scortisoara peste feliile de pere si dam tava la cuptorul preincalzit la 175 de grade timp de 25 de minute.
  • Scoatem tava din cuptor si presaram zaharul pudra dupa ce s-a racit.

Print Friendly, PDF & Email
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (1 voturi, medie: 5,00 din 5)
Se încarcă...

Comentează folosind contul de Facebook

2 comentarii la “Tarta cu pere si scortisoara”

  1. Buna seara Timea!
    Am testat aceasta reteta de tarta in care am pus mere calite cu zahar si scortisoara. Gust excelent (nu f dulce) si f aspectuoasa. Cel putin blatul va deveni pentru o buna perioada de azi in colo baza pt multe alte combinatii de prajiturici.
    Multumesc ca impartasesti cu noi aceste retete si iti doresc succes in tot ceea ce faci!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.