Tarte de toamna cu mere si pere

Imi plac provocarile culinare mai ales cand pot alege eu ce sa gatesc si de data aceasta provocarea a fost una cu iz de toamna. Clar ca a  fost foarte usor pentru mine sa fac ceea ce imi place cel mai mult pe partea de desert si anume: TARTE, tarte de toamna cu mere si pere. Cu atatea fructe minunate oferite de natura in aceasta perioada minunata de toamna, nu ai cum sa sari peste niste deserturi savuroase si aromate cum sunt si aceste tarte. 

Nu cred ca e un secret ca imi plac foarte mult tartele, sunt micul dejun perfect pentru mine, iar daca aleg si viarianta FARA ZAHAR ca in aceasta reteta, e si mai bine. De fapt  chiar asta era provocarea de la NO Sugar Shop.

Va spun de la inceput ca eu am facut doua tarte, pentru ca una de obicei dispare prea repede de pe masa, deci am facut una cu mere si alta cu pere. Va scriu ingredientele pentru 2  tarte si va sugerez sa faceti si voi la fel, adica 2 tarte :). Dar daca doriti doar una, puteti pastra la congelator aluatul pentru data viitoare.

Pentru Tarte de toamna cu mere si pere avem nevoie de:

  • Aluat pentru 2 tarte 
  • 250 gr unt nesarat 82% grasime
  • 1 lingura Eritritol – Fit Food
  • 100 gr faina de cocos – Fit Food
  • 400 gr faina alba de grau
  • 2 oua
  • 4 linguri smantana bio 10% grasime
  • un praf de sare
  • 1 plic praf de copt
  • Umplutura tarta 1
  • 1 lingura gris
  • 4 mere
  • 2 linguri Eritritol – Fit Food
  • 2 lingurite pudra de scortisoara
  • Umplutura tarta 2
  • Idem umplutura tarta 1 doar ca inlocuim merele cu perele
  • In plus:
  • 2 lingurite unt pentru uns tavile
  • zahar pudra pentru pudrat – optional

Mod de preparare Tarte de toamna cu mere si pere

  • Amestecam intr-un bol untul, smantana, ouale, zaharul/ Eritritolul, praful de sare si apoi adaugam treptat faina de cocos si faina de grau amestecata cu praful de copt si obtinem un aluat fraged pe care il imbracam in folie alimentara si il pastram la frigider aprox o ora.
  • In acest timp pregatim umplutura: spalam merele si perele le curatam si le taiem cubulete mici, fiecare separat in boluri.
  • Scoatem aluatul din frigider, il lasam 5 minute la temperatura camerei apoi il impartim in doua.
  • Intindem prima bucata dupa marimea tavii (eu am folosit tavi rotunde de 26 si respectiv 28 cm) si o asezam in tava unsa cu putin unt. Taiem marginile cu un cutit. Peste aluat presaram grisul si apoi asezam fructele peste care presaram Eritritol-ul si scortisoara. Din aluatul ramas (din prima jumatate) decupam forme diverse si le asezam peste fructe.

  • Dam tava la cuptorul preincalzit la 175/180 de grade timp de aprox 25-30 minute.
  • Procedam la fel si cu a doua bucata de aluat.
  • Tartele usor racite le pudram cu zahar pudra.

Print Friendly, PDF & Email
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (2 voturi, medie: 5,00 din 5)
Încarc...

Comentează folosind contul de Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.