Am facut din nou un desert asa ca pentru sufletul meu, tarta cu fructe in varianta individuala, adica minitarte.
Dar dedic aceste minitarte si tuturor celor care m-au votat saptamana aceata la concursul la care am paricipat pe site-ul Bucataras. Sper ca nu v-am stresat prea mult cerand zilnic voturi :). Va multumesc frumos, ma bucur ca mi-ati fost alaturi si va astept in continuare aici in casuta mea cu bunatati.
Pentru Minitarte cu piersici avem nevoie de:
125 gr unt
220-240 gr faina
1 ou
1 lingura zahar brun (puteti pune mai mult daca va place mai dulce)
coaja de la 1/2 portocala
sucul de la 1/2 portocala
1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
un varf de sare
Umplutura:
3 lingurite gris
1/2 kg piersici (congelate am folosit eu)
2 plicuri zahar vanilat
scotisoara
– zahar pudra pentru pudrat
– 1 lingura unt pentru uns tavitele
Mod de preparare Minitarte cu piersici
Pregatim mai intai aluatul in felul urmator: frecam untul cu zaharul si un varf de sare, adaugam oul batut si coaja de portocala si bicarbonatul stins in sucul de portocala. Adaugam apoi treptat faina amestecand pana incorporam cam jumatate din cantitate, apoi turnam compozitia pe masa de lucru tapetata cu multa faina si framantam cu mana pana incorporam si restul de faina.
Invelim aluatul in folie alimentara si dam la frigider timp de o ora.
Scoatem din frigider si pe masa de lucru tapetata cu faina intindem pe rand cate o bucata din aluat din care cu un bol decupam forme rotunde cam cu 2-3 cm mai mari decat tavitele.
Tavitele de tarte le ungem cu unt. Asezam cercul in tavita, apasam cu degetele pe fund si de jur imprejur, apoi cu un cutit taiem surplusul de aluat. Procedam asa si cu restul de aluat. O sa mai ramane aluat pe care il vom folosi deasupra.
Dar pana atunci presaram peste aluat cate o jumatate de lingurita de gris in fiecare tavita. Asezam apoi feliile de piersici (piersicile mele au fost puse la congelator feliate iar dupa ce le-am dezghetat am indepartat coaja) si presaram zaharul vanilat si scortisoara. Un plic de zahar vanilat la 3 tavite.
Intindem aluatul ramas si cu un cutit taiem fasii cam de 1 cm latime. Punem peste fiecare cate 4 fasii si apasam usor pe margini pt a se lipi de aluatul din tavita.
Asezam tavitele intr-o tava mare si dam la cuptorul preincalzit la 170-175 de grade timp de aprox 25 de minute sau pana se rumenesc frumos deasupra.
Dupa ce s-au racit putin le pudram deasupra cu zahar pudra.
Servim cu ceai sau cafea!
Pofta mare si duminica frumoasa in continuare!
O frumusete! Si delicioase! Si pudrate! M-au cucerit! Ce urmeaza? :))))
Duminica frumoasa, Timea! >:d<
Laura ma bucur ca iti plac, urmeaza ce vrei tu, eventual sa faci si tu :)))). Te pup
Super faine!!! Te invit la o noua campanie de sarbatoare, care va fi gazduita de mine in aceasta luna. http://pusikmea.blogspot.ro/2014/02/campanie-de-sarbatoare.html
Mi-ar face mare placere sa participi.
Pupici :*
Multumesc frumos Dana. Am sa trec pe la tine sa vad despre ce e vb si sper sa reusesc sa particip/ Te pup
Tare frumusele mai sunt aceste minitarte! :X
Multumesc frumos Rocsy!
Iti da link la fiecare fotogarfie cu prajiturile tale si felurile tale de mancare, dar unele cum este aceasta ma imbolnavesc de pofta. M-ai ai jult?
Catrina astea sunt cele mai light dulciuri care mie imi place mult de tot. Si sunt atat de usor de facut. Te pup
Sunt superbe. Vreau sa le fac si eu sambata, dar am o intrebare: pot sa pun piersici din compot? O zi buna iti doresc si astept raspunsul tau.
PS: Imi ploua in guraaaaaaaaaaaaaa.
Ma bucur ca iti plac. Poti sa faci si cu piersici din compot, dar sa pui un pic mai mult gris pt ca sigur din compot o sa lase mai mult suc. Sa imi zici cum ti-a iesit. Spor
Din nou ai pregatit niste tarte delicioase! Pupici
Da Paula, chiar sunt delicioase. Te pup mamicuta draga >:D<
Mmm, delicioase! Sunt fan tarte si nu refuz asa bunatati! Pup!
Multumesc Licuta, ma bucur ca sunt si altii ca mine :))
Si frumoase si delicioase!!
Multumesc frumos!
Sunt superbe! Imi plac la nebunie. :X
Multumesc Alina!
oare cine poate rezista la un asemenea desert apetisant de savuros si dulce, arata super si foarte ademenitor, sa inceapa festinul 😀
Multumesc frumos!