Foietaj cu carne
Foietajul trebuie sa fie complet decongelat.
Curatam si spalam legumele si le taiem bucati mai mici. Carnea o spalam si o taiem cubulete. Dam carnea impreuna cu slanina si legumele prin masina de tocat carne.
Adaugam condimentele si amestecam.
Punem carnea intr-un wok sau tigaie teflonata/ceramica, fara a adauga ulei si lasam la foc potrivit sa se caleasca in suc propriu, timp de aprox 15-20 de minute. La final adaugam si verdeturile tocate marunt.
Lasam la racit. Dupa ce s-a racit adaugam oul plus un albus de ou (lasam un galbenus pentru uns) si omogenizam bine.
Aluatul il taiem in doua. Pe masa de lucru tapetata cu faina intindem pe rand fiecare foaie. Foaia vine impartita practic in trei, iar lateralele le taiem fasii de aprox 2 cm (vezi poza).
Punem jumatate din carne pe fasia din mijloc si tragem apoi marginile peste carne alternand stanga-dreapta si tot asa pana la final.
Procedam la fel si cu a doua foaie.
Asezam ambele placinte intr-o tava tapetata cu hartie de copt.
Le ungem cu galbenus de ou si presaram optional seminte de susan.
Dam tava la cuptorul preincalzit la 175 de grade timp de aprox 35 de minute. Trebuie sa fie frumos rumenite.
Lasam sa se raceasca apoi feliem si servim.
arata foarte bine si cu siguranta ii si foarte delicios
Multumesc Iby, e foarte buna.
Un aperitiv foarte bun.O duminica frumoasa!
multumesc Rocsi, la fel iti doresc si tie.
wooowww…ce bine arata!!o pun pe lista s-o incerc si eu :X …te pup :-*
Ma bucur ca iti place. Sa imi zici daca ti-a placut dupa ce o faci :). Te pup
Tare frumoase sunt!! Nu te mai opresti din treaba 🙂
Pup cu drag fata harnica!
Multumesc Simo. Pup
O frumusete!;)
Pe 16 martie am musafiri si acest aperitiv l-am pus pe lista!
Adina e o alegere buna. Te pup
Sunt fan al prepararii foietajului cu carne! Sapatamana frumoasa iti doresc!
Si mie imi place mult. Saptamana frumoasa si tie.
Ce bine arata! Delicios!
Multumesc frumos.
Ce culoare frumoasa are !!!
Multumesc Magda!
Mmm, bun si frumos! Vreau si eu o felie.
Multumesc Alina, cu drag te servesc.
Arata super,foarte tentant,vreau sa fac aceasta minunatie,dar nu stiu daca cantitatea de foetaj este pentru doua ,,rulade”.Multumesc.
Da este pentru doua, am mentionat si in reteta ca aluatul se taie in doua si se intind foile pe rand. Si exact ca si in poze iasa 2 placinte cu carne :).
o fi buna? :))
Minunata rulada !!!
ma bucur ca va place
Arata delicios!!! Tb sa fac si eu asa ceva!