Placinta cu spanac

Pentru Placinta cu spanac putem folosi un aluat foietaj sau un aluat fraged, eu am ales metoda rapida si simpla cu aluat foietaj pe care il aveam in congelator. Umplutura aleasa de mine este una foarte simpla, cu spanac, oua ceva legume si condimente, iar samburii de bostan se potrivesc perfect pe astfel de placinte. 

Pentru Placinta cu spanac  avem nevoie de

  • 400 gr aluat foietaj
  • 3 oua intregi + albusul de la un ou (galbenusul il vom folosi la uns, amestecat cu 3 lingurite de lapte)
  • 4 lingurite pasta de gogosari cu rosii
  • 2 cepe rosii mari
  • 500 gr spanac (eu am folosit spanac congelat gata fiert si tocat)
  • 1/2  lingurita sare de Himalaya
  • 1/2 lingurita piper negru
  • 3-4 linguri seminte de bostan

Mod de preparare Placinta cu spanac

  • Foietajul trebuie sa fie complet decongelat.
  • Taiem foaia de aluat in doua si pe masa de lucru tapetata cu putina faina intindem cu un sucitor cele doua bucati de aluat.
  • Intr-un bol batem ouale cu ajutorul unui tel adaugand sarea, piperul, ceapa si pasta de gogosari. La final incorporam spanacul complet decongelat si stors de apa.

  • Asezam prima foaie de aluat intr-o tava tapetata cu hartie de copt si cu o lingura intindem umplutura de spanac. Cea de a doa foaie o crestam cu rola speciala de crestat aluaturi si o asezam peste umplutura.
  • Ungem aluatul cu galbenusul de ou, rasnim un pic de piper si presaram samburii de bostan.
  • Dam tava la cuptorul preincalzit la 190 de grade timp de 25-30 de minute.

  • Placinta cu spanac se poate servi fie calda fie rece si chiar si a doua zi doar ca a doua zi aluatul este mai moale decat atunci proaspat.

Print Friendly, PDF & Email
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (3 voturi, medie: 5,00 din 5)
Se încarcă...

Comentează folosind contul de Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.