Prajitura cu crema de vanilie si frisca

Inca nu am terminat seria prajiturile de Craciun :). 
     Aceasta este o prajitura fina si aromata cu vanilie si frisca. 

Avem nevoie de:
Blat
– 4 oua
– 150 gr zahar
– 3 linguri lapte
– 3 linguri ulei
– 7 linguri faina
– 2 linguri cacao
– 1 lingurita praf de copt
– un varf de sare
Crema:
– 2 galbenusuri
– 3 linguri zahar
– 2 linguri faina
– 1 plic zahar vanilat
– esenta de vanilie
– 250 ml lapte
– 70 gr unt
– 200 ml frisca lichida
Ornat:
– 200 ml frisca lichida
– 50 gr ciocolata
– 1 lingurita unt

Mixam albusurile spuma cu un varf de sare. Adaugam zaharul si mai mixam cateva minute. Adaugam apoi pe rand galbenusurile, laptele si uleiul mixand dupa fiecare. La final incorporam faina amestecata cu praful de copt si cele 2 linguri de cacao.
Turnam in tava tapetata cu hartie de copt (22/30 cm) si dam la cuptorul preincalzit la 175 de grade timp de aprox 25-30 minute. Verificam cu o scobitoare daca blatul e copt.

Crema: frecam galbenusurile cu zaharul apoi amestecam cu faina si adaugam treptat si laptele. Punem pe foc si lasam sa fiarba amestecand mereu, pana se ingroasa si devine ca o budinca. La final adaugam zaharul vanilat si esenta de vanilie.
Luam de pe foc si adaugam untul amestecand pana se topeste si se incorporeaza bine in crema. Lasam la racit.

Mixam 200 ml frisca si adaugam in ea crema de vanilie racita mixand pana se omogenizeaza.
Blatul racit il taiem in doua si ungem prima foaie cu crema de mai sus. Asezam peste crema a doua foaie.
Mixam inca 200 ml frisca si ungem a doua foaie cu frisca.

Ciocolata o topim in cuptorul cu microunde sau pe aburi impreuna cu untul si ornam prajitura cu aceasta glazura. (la microunde se pune in reprize de aprox 15 secunde si se amesteca dupa fiecare repriza)

Dam prajitura la rece minim 1-2 ore inainte de a servi.
Prajitura este mai buna a doua zi.

O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Loading...

Comentează folosind contul de Facebook

11 comentarii la “Prajitura cu crema de vanilie si frisca”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.