Langos cu cascaval sau zahar pudra
Avem nevoie de:
– 500 gr faina
– 1 pliculet drojdie uscata
– 1 lingurita rasa sare
– 1 lingurita zahar
– 200 ml lapte cald
– 140 ml apa calda
– 3 linguri ulei
– cascaval ras
– zahar pudra
– ulei pentru prajit
Punem drojdia la dospit in 100 ml lapte caldut amestecat cu zaharul. Dureaza 10-15 minute.
Amestecam faina cu sarea si adaugam drojdia dospita apoi adaugam treptat, amestecand cu mana, restul de lapte caldut si apa. Framantam cu mana adaugand si uleiul, pana nu se mai lipeste aluatul de maini.
Acoperim si punem la loc cald ferit de curenti de aer pentru aproximativ o ora.
Apoi rupem cu mana din aluat si intindem aluatul pe masa de lucru unsa cu putin ulei. Putem folosi sucitorul sau le putem intinde cu mana.
Punem aluatul intins in ulei incins si il prajim pe ambele parti.
Scoatem pe un prosop de hartie pt a absorbi surplusul de ulei.
Putem sa le servim cu zahar pudra sau cu cascaval ras. (sau cu orice altceva doriti)
Cat de mult imi plac aceste langosi!!
Haplea la fel si mie 🙂
Foarte buni, chiar nu refuz.Week-end placut…
Ma bucur ca iti plac Rocsi. Weekend placut si tie!
Foarte buni. Lui Alex ii plac tare mult cu smantana si cascaval.
La reteta cred ca e vorba de 500 g faina nu lapte. 🙂
Multumesc Cristina de atentionare..clar e faina :)).
Eu cu siguranta nu refuz!Sunt deliciosi!Pupici!
DiaMar ma bucur ca iti plac. Te pup
Ce buni sunt… Vreau si eu cativa.. 😀
Deci vrei mai multi..e bine pt ca nici eu nu ma pot opri doar la unul :))