Langos cu cascaval sau zahar pudra

Nu cred ca e cineva care refuza un langos cald. Am dreptate sau nu? Eu cel putin nu refuz niciodata, mai ales  ca imi aduce aminte de o copilarie fericita si fara griji. Langa o cana de lapte sau cacao cu lapte mi se pare un mic dejun sau o cina ideala.

Avem nevoie de:
– 500 gr faina
– 1 pliculet drojdie uscata
– 1 lingurita rasa sare
– 1 lingurita zahar
– 200 ml lapte cald
– 140 ml apa calda
– 3 linguri ulei

– cascaval ras
– zahar pudra
– ulei pentru prajit
Punem drojdia la dospit in 100 ml lapte caldut amestecat cu zaharul. Dureaza 10-15 minute.
Amestecam faina cu sarea si adaugam drojdia dospita apoi adaugam treptat, amestecand cu mana, restul de lapte caldut si apa. Framantam cu mana adaugand si uleiul, pana nu se mai lipeste aluatul de maini.
Acoperim si punem la loc cald ferit de curenti de aer pentru aproximativ o ora.
Apoi rupem cu mana din aluat si intindem aluatul pe masa de lucru unsa cu putin ulei. Putem folosi sucitorul sau le putem intinde cu mana.
Punem aluatul intins in ulei incins si il prajim pe ambele parti.
Scoatem pe un prosop de hartie pt a absorbi surplusul de ulei.

Putem sa le servim cu zahar pudra sau cu cascaval ras. (sau cu orice altceva doriti)

Print Friendly, PDF & Email
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Încarc...

Comentează folosind contul de Facebook

10 comentarii la “Langos cu cascaval sau zahar pudra”

Dă-i un răspuns lui Rocsy Ciobanu Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.