Prajitura cu pere si budinca de vanilie

De fiecare data cand ajung la ai mei la tara trebuie sa fac ceva bun.  Acum am ales o prajitura simpla cu pere din gradina si cu budinca de vanilie. O combinatie tare buna mai ales daca punem si scortisoara care ii da o aroma deosebita. 
Nimic mai frumos dimineata decat o cana de cappuccino si o prajitura de casa servite in aer liber.

Avem nevoie de:
Pentru blat
– 4 oua
– 8 linguri zahar – aprox 150 gr
– 14 linguri faina – aprox 250 gr
– 1/2 cana lapte
– 1/2 cana ulei
– 1 lingurita praf de copt
– 1 plic zahar vanilat
Umplutura
– 1 plic budinca de vanilie
– 400 ml lapte
– 3 linguri zahar
– 3-4 pere coapte
– 1 plic zahar vanilat
– 1 lingurita praf de scortisoara
– Zahar pudra pt pudrat.
Mai intai pregatim budinca conform instructiunilor de pe plic doar ca folosim cantitatile de lapte si zahar de mai sus. Spalam si curatam perele.
Pentru blat: batem albusurile spuma tare adaugand apoi zaharul si zaharul vanilat, mixand inca cateva minute. Adaugam apoi pe rand galbenusurile, laptele si uleiul mixand dupa fiecare. La final incorporam faina amestecata cu praful de copt folosinfu-ne de o spatula si amestecand usor sa nu se lase spuma.

Punem compozitia intr-o tava rotunda de 26 cm tapetata pe fund cu hartie de copt.
Budinca o punem peste blat din loc in loc. Putem folosi un pos sau o punguta apasand usor sa ntre un pic budinca in blat.

Peste budinca de jur imprejur asezam felii de pere. Presaram peste fructe un pliculet de zahar vanilat si o lingurita de scortisoara apoi dam la cuptor la foc mediu, timp de 40 min

Scoatem din cuptor si lasam sa se raceasca putin, apoi pudram cu zahar pudra.

O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Loading...

Comentează folosind contul de Facebook

23 comentarii la “Prajitura cu pere si budinca de vanilie”

  1. De la o tarta grozava , am ajuns la o alta !! Daca ai servit-o dimineata langa cafeluta , nici nu vreau sa-mi imaginez parfumul diminetii , al prajituricii si al cafelei !! Un rasfat total !!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.