Tort delicios de ciocolata
Va prezint un tort de ciocolata extraordinar pe care l-am pregatit cu drag pentru Anul Nou..
…este cel mai bun tort de ciocolata din cate am mancat pana acum si vi-l recomand din inima ♥
Ingrediente blat:
– 600 gr zahar
– 425 gr faina
– 3 oua
– 1 cup cacao
– ¾ cup ulei
– ½ cup lapte
– 1 cup cafea fierbinte
– 1 plic praf de copt
– un varf de sare
Ingrediente crema:
– 360 gr zahar
– 1 + ½ cup frisca lichida neindulcita
– 240 gr unt
– 240 gr ciocolata neagra
– 1 plic vanilie
*Nota: 1 cup = 1 cana de 240 ml
Preparare blaturi (am facut 2 blaturi)
Amestecam intr-un bol faina, zaharul, cacaoa, praful de copt si sarea. Separat batem albusurile, adaugam galbenusurile si apoi uleiul si laptele. Adaugam putin cate putin din mixul de ingrediente uscate amestecand cu o spatula sau cu mixerul pe treapta 1. La final adaugam cana de cafea fierbinte si amestecam.
Impartim compozitia in doua vase sau daca aveti doua forme de tort identice le puteti pune direct in forme. Eu am doar o tava rotunda :).
Se toarna in forma tapetata cu hartie de copt si se da la cuptorul preincalzit la 175 grade timp de 35-40 min. Se face testul cu o scobitoare.
Preparare crema: se amesteca zaharul cu frisca lichida si se pune pe foc. Eu nu am pus direct pe flacara ci pe o plita. Se amesteca pana incepe sa fiarba si dupa ce incepe sa fiarba se mai lasa aprox 5 min la foc mic amestecand.
Luam de pe foc si adaugam ciocolata rasa sau taiata bucatele mici. Apoi adaugam untul taiat bucatele amestecand pana se omogenizeaza. La final adaugam si zaharul vanilat.
Se lasa sa se raceasca amestecand din cand in cand (eu am amestecat cam o data la 4-5 minute) apoi am pus la frigider pt o ora amestecand la fel la aceleasi intervale de timp.
Asamblare: se taie cele doua blaturi in 2, deci obtinem 4 foi. Asezam prima foaie, ungem cu crema, apoi urmatoarea foaie si ungem cu crema, tot asa pana la ultima pe care la fel o ungem cu crema, inclusiv pe margini.
Putem orna cu cutitul mici denivelari sau orice alta decoratiune ne convine. 🙂
Eu am vrut sa fac ca in tortul original dar sincer nu mi-au iesit…cred ca nici nu mi-a ramas destula crema pt imbracat si posibil din cauza aceasta.
Tortul a avut aprox 3 kg si se poate tine la frigider 3-5 zile. Este foarte bun si dupa cateva zile, chiar mai bun decat in prima zi.
Am sa va arat si o sectiune …dupa Anul Nou 🙂
Si m-am tinut de cuvant ! the best chocolate cake ever 🙂
AN NOU FERICIT TUTUROR!!!
Multumesc Emily pt aceasta reteta minunata!!!
yuppyyy, ce bine ti-a iesit! Ma bcur ca ti-a placut reteta siimi place cum l-ai decorat ♥ ♥♥
Sarbatori fericite draga mea! Un an nou plin de bucurii si impliniri! te pup
Multumesc Emily! An Nou Fericit! Si pot sa zic acuma ca e cel mai bun tort de ciocolata ever!!! pacat ca pozele mele slabe calitativ nu exprima adevarata valoare a tortului. Te pup
Cu cat mai multa ciocolata,asa imi place mie.
La multi ani.Multa sanatate si fericire.Te pup!
Daca-ti face placere poate ma vizitezi si tu.
An Nou fericit si tie DiaMar! da e foarte bun acest tort..ti-l recomand cu drag.
arata bine! 🙂
la multi ani! 🙂
Multumesc Rory. An Nou Fericit si tie si felicitari pt muzica de pe blogul tau!
ti-a iesit perfect :* inalt asa cum imi place mie sa fie tortul :))
te imbratisez cu mare drag :*
Foarte frumos tortul! Imi place tare mult ptr ca are multa ciocolata… O singura intrebare as avea: ce gramaj are un cup?? Eu stiam de 250 ml/g.. gresesc? Pupici
Simona, multumesc pentru apreciere. legat de cana: e vb de 250 ml la lichide, la zahar cred ca 200 gr. dar practiv e vb de cana de 250 ml.
te pup
Timea nu e prea dulce pot sa mai jonglez cu zaharu multumesc.
foarte fain, am facut blaturile,au iesit bine, par moi, dar chiar nu trebuie insiropat deloc?
care e timpul de la asamblare pana la consum?
am facut blaturile, au iesit bine, nu le-am taiat, dar par moi. cu toate astea chiar nu trebie deloc insiropate?
sau trebuie lasat mai mult in frigider pana se imbina crema?? cam cat?
merci
Rodici – blaturile sunt destul de umede si nu necesita insiropare, dar daca vrei poti insiropa usor. Tortul se poate consuma dupa ce a stat minim o ora la frigider insa ideal e sa stea mai mult poate chiar peste noapte. In general torturile cu crema sunt ideale spre consum a doua zi.
Anonim – asa cum am zis si mai sus, blaturile sunt destul de umede si nu trebuie insiropate. La frigider ideal e sa stea peste noapte sau oricum cateva ore pt a se imbina bine aromele, crema etc. In general asa e bine la torturi. Astept vesti bune dupa degustare.
Multumesc si scuze pentru ca am trimis intrebarea de doua ori, parea ca nu merge contul google…Multumesc pentru promptitudine! Revin cu impresii!
A iesit f bine, eu l-am insiropat cu sirop de rom,dar nu f mult, asa ii place sotului. E si f consistent!
Rodici ma bucur ca v-a placut! Si da e un tort f consistent si din cauza blatului si a cremei. Eu am mancat o sapt din el in fiecare dimineata cata o lefiuta langa cafea :))
Buna dimineata ! Am urmat pasii specificati mai sus si totusi nu mi-a iesit crema, este inca foarte lichida dupa ce a stat cateva ore la frigider.Se poate bate la mixer avand in vedere ca este frisca lichida? Va multumesc
Buna. Crema se face exact cum am scris si in mod normal trebuie sa iasa pt ca e o crema simpla de realizat. Ea se mai intareste si dupa ce se asambleaza si se pune tortul la frigider pana a doua zi. Nu trebuie sa fie foarte tare cand o intinzi pt ca nu o poti intinde asa, se intareste ea dupa aceea. Sper ca ti-a iesit in final tortul.
Buna dimineata! Am urmat pasii de mai sus dar totusi crema este foarte lichida! Se poate bate avand in vedere ca este frisca lichida? Va multumesc
Timea, am si eu o intrebare, atat de multa cacao intra ? o cana intreaga ? eu folosesc de obicei cacao olandeza, de foarte buna calitate si ma gandesc sa nu iasa prea amarui ? Merci, Ela