Tort de biscuiti cu crema de ciocolata si capsuni

Acest Tort de biscuiti cu crema de ciocolata si capsuni este pentru atunci cand nu aveti chef sa coaceti ceva la cuptor si totusi va doriti ceva dulce si bun :).  Blatul de biscuiti este foaarte simplu de facut si se potriveste la foarte multe tipuri de torturi fie ele cu fructe sau nu. Eu am primit niste capsuni destul de aromati pentru perioada aceasta si mi s-a parut foarte potrivita aceasta combinatie. 

Pentru Tort de biscuiti cu crema de ciocolata si capsuni  avem nevoie de 

  • 450 gr biscuiti simpli
  • 3 linguri cacao
  • 2 lingurite esenta de vanilie
  • 16 linguri de lapte
  • 125 gr unt 82% grasime
  • Crema
  • 2 galbenusuri de ou
  • 3 linguri zahar brut
  • 3 linguri amidon Gustin Dr. Oetker
  • 2 lingurite esenta de vanilie
  • 3 linguri cacao
  • 300 ml lapte
  • Ornat: 500 gr capsuni

Mod de preparare Tort de biscuiti cu crema de ciocolata si capsuni

  • Punem intr-un bol biscuitii zdrobiti impreuna cu cele 3 linguri de cacao, esenta de vanilie, laptele si untul topit si amestecam bine.
  • Compozitia obtinuta o intindem intr-o tava ingusta dreptunghiulara* de preferat cu pereti detasabili sau fundul detasabil. Tava e bine sa fie unsa cu unt sau tapetata cu folie alimentara ( ideal folie alimentara ca sa nu va chinuiti sa scoateti tortul din tava). *Se poate folosi si o tava rotunda cu pereti detasabili.
  • Dam tava la frigider pana pregatim crema.
  • Intr-un vas amestecam galbenusurile, zaharul, esenta de vanilie, cacaua si amidonul peste care adaugam treptat laptele si omogenizam.
  • Punem vasul pe foc si amestecam cu un tel pana obtinem compozitia unei budinci.

  • Turnam crema calduta peste blatul de biscuiti si nivelam.
  • Peste crema asezam felii de capsuni.

  • Pastram tortul la frigider minim 2 ore pana la servire.

Print Friendly, PDF & Email
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (1 voturi, medie: 5.00 din 5)
Loading...

Comentează folosind contul de Facebook

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.