Tarta cu prune
Nu va mai zic mare lucru despre tarte pentru ca v-am tot spus ca le iubesc si le voi face mereu in diverse moduri si cu diverse fructe. Si pentru ca mai aveam o punguta cu prune la congelator, a trebuit sa le consum si sa ma sacrific sa mananc aceasta bunaciune. Nu am facut varianta rotunda si am preferat sa o fac cat mai simpla, doar cu un strat de aluat si cu fructe zemoase deasupra.
Pentru tarta cu prune avem nevoie de:
- 125 gr unt rece
- 220-240 gr faina in funtie de faina folosita
- 1 ou
- 1 lingura indulcitor natural Green Sugar ( are 0 calorii si 0 indice glicemic de aceea il folosec eu :), dar voi puteti folosi si zahar normal
- coaja de la 1/2 lamaie
- sucul de la 1/2 lamaie
- 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
- un varf de sare
- Din aceste ingrediente puteti face o tarta intr-o tava rotunda clasica de tarta sau doua mai mici cum am facut eu in tavi dreptunghiulare de ceramica
- Pentru umplutura am folosit pentru fiecare tavita in parte:
- 2 linguri pesmet
- 9-10 prune
- 1 lingura zahar brut
- 1 lingurita rasa scortisoara
- unt pentru uns tavitele
Mod de preparare aluat
– untul taiat bucatele mici il amestecam cu zaharul, adaugam oul, coaja de lamaie si bicarbonatul stins in sucul de lamaie
– adaugam apoi treptat faina si ne folosim de o mana pentru a pentru a incorpora toata faina si a obtine un aluat fraged dar care nu trebuie sa se lipeasca de mana
– invelim aluatul in folie alimentara si dam la frigider timp de o ora sau daca va grabiti e ok si la congelator timp de 20-30 de minute.
– invelim aluatul in folie alimentara si dam la frigider timp de o ora sau daca va grabiti e ok si la congelator timp de 20-30 de minute.
- Scoatem aluatul din frigider si pe masa de lucru tapetata de faina intindem aluatul in functie de tavile folosite.
- Tava trebuie unsa cu putin unt apoi asezam aluatul in tava, presaram pesmetul si asezam prunele unele cu fata in sus si unele cu fata in jos (e mai interesant asa pt ca atunci unele vor ramane zemoase deasupra iar celelalte se vor scurge peste pesmet)
- Deasupra presaram zaharul brut si scortisoara.
- Dam tava/ tavile la cuptorul preincalzit la 180 de grade timp de 20 de minute.
Dupa ce s-a racit putin, atat cat sa nu ne ardem, feliem si servim.
Ma sacrific si eu alaturi de tine.iubesc prunele,de fapt imi plac fructele mult de tot.
Ma bucur ca esti alaturi de mine :)))