Desert la pahar cu piscoturi si fructe
Astazi v-am adus un desert foarte usor de facut care nu necesita nici coacere si nici nu avem nevoie de prea multe ingrediente. Cateva piscoturi, un compot de fructe si frisca si avem un desert pe care cei din jur il vor iubi. Iar daca sunteti iubitori de ciocolata, intregiti desertul cu un strat de crema de ciocolata.
Campania la care particip, numita Iubim si Daruim cu Schar este organizata de Schär si Celiaci.ro si se adreseaza in special persoanelor cu intoleranta la gluten dar si celor care doresc un mod de viata mai sanatos.
Pentru Desert la pahar cu piscoturi si fructe avem nevoie de
- 1 pachet piscoturi fara gluten de la Schar
- o conserva compot de fructe tropicale Sun Food (au continut redus de zahar)
- 200 ml smantana pt frisca 30% grasime
- 3-4 linguri zahar brut din trestie de zahar facut pudra
- optional si crema de ciocolata (eu am folosit crema de ciocolata cu bucati de alune, marca Deluxe de la Lidl)
Mod de preparare Desert la pahar cu piscoturi si fructe
- Avem nevoie de 4 pahare sau daca vreti sa faceti mai multe portii, dublati cantitatile de mai sus.
- Piscoturile taiate in functie de dimensiunile paharelor, le inmuiem in sucul de la copot si punem cate un strat pe fundul fiecarui pahar.
- Peste piscoturi punem un strat generos de frisca. Smantana pentru frisca (rece de la frigider) o mixam cu zaharul pudra pana se intareste (nu o sa obtineti o consistenta ca la frisca indulcita, dar este ok pentru astfel de deserturi). Peste frisca punem un strat de fructe tropicale apoi dupa fructe urmeaza din nou un strat de piscoturi inmuiate in sucul de la compot.
- Deasupra punem din nou un strat de frisca sau de crema de ciocolata (pe care o topim usor inainte) iar ultimul strat o sa fie din nou unul de fructe.
- Pastram paharele la frigider pana la servire, insa minim 2-3 ore.
Felicitari !
Un desert minunat de frumos si la fel de bine si gustos.
Multumesc pt idee. 🙂
Este foarte usor si sanatos