Desert la pahar cu jeleu de capsuni si cirese

Cu atatea fructe de vara in jur, o sa mai urmeze o serie de deserturi usoare asa cum v-am obisnuit deja. Deserturile la pahar sunt simple, fresh si delicioase si sunt sigura ca oricine poate sa le faca fara a avea nevoie de nici o experienta :). Va recomand cu drag acest Desert la pahar cu jeleu de capsuni si cirese

Pentru Desert la pahar cu jeleu de capsuni si cirese avem nevoie de

  • 17-18 buc piscoturi
  • aprox 200-250 ml lapte + 1 lingurita zahar pudra vanilat
  • 400 ml smantana pentru frisca
  • 2 linguri zahar pudra
  • Jeleu de capsuni
  • 400 gr capsuni
  • 2 linguri zahar brut
  • 3 lingurite amidon
  • 4 linguri apa
  • Pentru ornat: aprox 200 gr cirese
  • Cantitatile sunt aproximative pentru ca depinde de cupele folosite si de cantitatile de frisca si fructe dorite pentru acest desert. Se poate jongla dupa gustul fiecaruia. Din cantitatile mentionate, eu am facut 3 cupe si 3 pahare.

Mod de preparare Desert la pahar cu jeleu de capsuni si cirese 

  • Fructele spalate si taiate le punem impreuna cu zaharul brut intr-un vas, pe foc si lasam pana se topeste zaharul. Adaugam amidonul dizolvat in putina apa si lasam pe foc, amestecand, pana se ingroasa. Lasam vasul deoparte pana se raceste.
  • Mixam frisca (tinuta in prealabil 20 de minute la congelator) impreuna cu zaharul pudra.
  • Piscoturile le taiem in doua sau trei (in functie de cupele folosite) si pe rand le trecem prin laptele usor indulcit si asezam un strat in cupe.
  • Peste piscoturi punem un strat de frisca iar peste frisca urmeaza inca un rand de piscoturi inmuiate in lapte.
  • Peste al doilea strat de piscoturi punem jeleul apoi inca un rand de frisca.
  • Ornam deasupra cu cirese.
  • Dam cupele la frigider minim o ora inainte de a le servi.

Print Friendly, PDF & Email
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (1 voturi, medie: 5,00 din 5)
Se încarcă...

Comentează folosind contul de Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.