Tort rapid cu piscoturi si crema de lapte

Mi-am propus ca in fiecare luna sau mai bine zis la fiecare noua luna implinita a bebitei mele, sa fac cate un desert simplu care sa marcheze aceasta zi speciala pentru noi. Asadar in cea de a doua luna am facut acest tortulet simplu cu doar cateva ingrediente la indemana oricui: piscoturi, un borcan de compot de piersici si o crema simpla de lapte sau o budinca de lapte daca vreti sa ii spunem asa. 

Tort rapid cu piscoturi si crema de lapte intra in categoria deserturilor rapide si fara coacere si se poate alege orice alt tip de fruct din compot nu doar de piersica iar vara putem folosi fructe de padure. 

Pentru Tort rapid cu piscoturi si crema de lapte avem nevoie de

  • 250 gr piscoturi
  • 1 compot de piersici ( 7 jumatati de piersica au fost in compotul meu)
  • aprox 100 ml apa
  • Crema de lapte:
  • 2 galbenusuri
  • 4 linguri zahar brut
  • 4 linguri amidon
  • 500 ml lapte
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • 1 plic zahar vanilat
  • 50 gr unt nesarat

Mod de preparare Tort rapid cu piscoturi si crema de lapte

  • Pregatim mai intai crema de lapte: amestecam galbenusurile cu zaharul si amidonul, adaugand treptat laptele si amestecand cuun tel. Punem vasul pe foc si amestecam pana se ingroasa. Luam de pe foc si adaugam esenta de vanilie, zaharul vanilat si untul si amestecam pana se omogenizeaza.
  • Ne trebuie o tava dreptunghiulara de chec sau cozonac si daca are peretii detasabili e si mai bine,
  • Punem o folie alimentara in tava si intr-o farfurie adanca turnam siropul de la compot si amestecam cu aprox 100 ml de apa.
  • Asezam pe fundul tavii un strat de piscoturi inmuiate in sirop. Taiem unele piscoturi pentru anivela frumos.
  • Peste primul strat de piscoturi intindem un strat de crema de lapte peste care asezam felii de piersica.
  • Apoi urmeaza un alt strat de piscoturi, unul de crema si unul de piersica si in final inca un rand din fiecare strat mentionat anterior. In total 2 straturi din fiecare, deasupra ramanand feliile de piersica.
  • Peste ultimul strat presaram piscoturi faramitate.
  • Pastram tortul la frigider 2 ore inainte de servire.

Print Friendly, PDF & Email
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (1 voturi, medie: 5,00 din 5)
Încarc...

Comentează folosind contul de Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.