Amandine
Eu nu sunt fan Amandine , nici macar nu le-am gustat daca va vine sa credeti, insa musafirii si sotul meu au fost super incantati de ele. Deci pentru iubitorii de Amandine o reteta nu foarte greu de facut dar care necesita timp, cu arome de cappuccino, crema de unt si glazura de ciocolata. Am preferat glazura de ciocolata in aceasta varianta in locul fondantului cu mult prea mult zahar dupa parerea mea.
Pentru Amandine avem nevoie de
8 linguri faina
Mod de preparare Amandine
Cat timp se coace blatul putem pregati siropul. Intr-o craticioara punem la fiert: apa, zaharul si cappuccino aprox 5 min, iar la final se adauga esenta de rom. Lasam la racit.
Crema:
Untul (la temperatura camerei) se amesteca cu zaharul pudra. Se mixeaza pana se dizolva zaharul, dupa care se adauga galbenusurile pe rand si cacaua apoi continuam sa mixam pana obtinem o crema fina si spumoasa.
Asezam pe un platou prima jumatate de blat o insiropam cu jumatate din sirop. Ungem blatul cu crema (punand deoparte trei linguri), nivelam cu un cutit apoi asezam cealalta jumatate de blat deasupra pe care la fel o insiropam cu cantitatea de sirop ramasa.
Punem prajitura la rece timp de 2-3 ore.
Scoatem din frigider si portionam in 24 de bucati si le asezam in doua tavite.
Pregatim glazura in felul urmator: punem apa cu zaharul la fiert timp de aprox 5 minute. Luam de pe foc si adugam ciocolata facuta bucatele.
Cu o lingura luam din glazura si punem peste fiecare patrat de prajitura. Daca se intareste in timp ce ornam mai punem putin vasul deasupra focului insa nu direct pe foc ( sau pe baie de aburi)
Dam din nou prajitura la frigider pana se intareste glazura.
Pentru ornat: mixam frisca adaugand in ea crema pusa deoparte.
Cu un pos facem cate un mot deasupra fiecarei prajituri.
Ramane putina glazura pe care o punem intr-o punguta si trasam dungi subtiri peste motz si peste glazura deja intarita.
Dam din nou prajitura la rece pana o servim.
Daca va incumetati sa le faceti si voi si mai ales daca aveti musafiri, sigur o sa fie incantati.
Una din prajiturile mele preferate!! Foarte frumos au iesit!
Ma bucur ca iti plac Andreea >:D<
Mie tare mult imi plac,dar nu cu crema de unt.Le fac alta crema!Pup!
Cu alta crema imi plac si mie ( nu imi place crema clasica de unt ca aceasta) dar atunci nu mai sunt Amandine, iar sotul meu si iubitorii de Amandine tocmai crema asta o adora :))
Cat de frumoase sunt amandinele tale! Acum imi beau cafeaua si salivez la ele >:D<
Multumesc Simona, ma bucur ca iti plac!
Tare buna si aspectuoasa este prajitura asta! Eu nu am indraznit sa o fac pana acum, dar trebuie sa-i vina randul!
Multumesc Meri!
Voi face si eu in week-end… tin mortis sa-mi iasa glazura zaharoasa si cronata.
Toate cele bune,
Zoia
Zoia sper ca intre timp ai facut prajitura si ti-a placut 🙂 Te pup
De unde pot achizitiona hartiutele ?
sunt hartiute folosite la briose/muffins , deci se gasesc in orice hypermarket
Multumesc mult! :-*
Forte bune par !! Dar am o intrebare , 4 linguri de cappuccino
Va referiti la praf de cappuccino ? Cu ce as putea inlocui ??
Va multumesc
Da este praf de cappuccino care vine dizolvat in apacu zahar.
“Sirop:
250-300 ml. apa
6 linguri zahar
4 linguri cappuccino clasic
1 sticluta esenta de rom”
“Intr-o craticioara punem la fiert: apa, zaharul si cappuccino aprox 5 min, iar la final se adauga esenta de rom”
Eu cu altceva nu am incercat deci nu te pot sfatui ce gust are cu altceva dar poti face cu sirop de caramel.
Multumesc mult !!
Ma scuzati , dar mai am o intrebare .
Ce dimensiune are tava ?
Nu am nici o problema sa raspund la intrebari la ceva ce nu e clar, dar te rog inainte citeste reteta. Scrie si dimenisunea tavii si absolut tot ce e nevoie 🙂
“Turnam compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt (aprox 24/30 cm) si dam la cuptorul preincalzit la 175 de grade timp de 30 de minute.”
Deabia aștept să o fac sâmbătă. Merg la o prietenă în vizită și vreau să o surprind. ( amandinele sunt preferatele noastre ) Mulțumesc mult Timea! :-*
Ma bucur ca va plac 🙂
Buna seara,
Va multumesc pentru reteta. Totusi, daca tot ati facut-o publica, ar fi perfect daca ati putea elimina protectia paginii la copiere si tiparire.
Numai bine.
Se poate tipari, la sfarsitul fiecarei retete in stanga scrie “tipareste reteta” sau puteti salva in pdf. Nu puteticopia efectiv randurile scrise dar in rest se poate si printa si salva.