Andive cu ton
30 min
simplu
3 portii
Daca vreti sa mancati ceva usor si dietetic, ceea ce va prezint eu aici e exact ce va trebuie 🙂
In cateva minute obtinem o gustare sanatoasa din doar cateva ingrediente.
Pentru andive cu ton sau salata de andive cu ton avem nevoie de:
- 2 andive
- 1 cutie conserva ton bucati in ulei
- Pentru sos:
- 1 lingura ulei de masline
- 1 lingura zeama de lamaie
- un pic de sare si un pic de piper
- rosii cherry
- optional masline fara samburi
- Taiem capatul la andive cam de 2 -3 cm, eu verific mereu daca capatul mai e amar si tai atat cat e necesar (acel cotor e foarte amar).
- Intr-un bol amestecam uleiul cu zeama de lamaie, sare si piper.
- Desfacem foile si le asezam pe o farfurie si le stropim cu sosul de mai sus. Le lasam asa cateva minute. ( o parte din foile din andive le-am folosit la salata si o parte le-am umplut)
- Umplem fiecare foaie de andiva cu ton si mai stropim cu putina lamaie. Servim cu paine prajita!
O alta varianta e sa taiem andivele bucatele mai mici si sa le amestecam cu ton, sosul mentionat mai sus si adaugam cateva felii de rosii si masline.
Comentează folosind contul de Facebook