Chiftele in aluat de bere

De cum le-am vazut la Gabi am zis ca trebuie sa le fac si eu. Si bine am facut ca au fost atat de bune incat o sa repet cand de curand schema asta. O varianta sanatoase a chiftelelor prajite si in plus, sunt direct cu paine deci foarte usor de luat si la pachet la scoala, servici, etc.
 Le recomand cu drag. 

Avem nevoie de:
Aluat:

– 400 gr faina
– 1/2 plic drojdie uscata
– 5 linguri ulei
– 1/2 lingurita sare
– 250 ml bere
Chiftele:
– 500 gr carne tocata amestec porc + vita 
– un ou
– 3 linguri pesmet
– 1 ceapa mica 
– 1 lingurita sare
– 1 lingurita praf de usturoi
– 1/2 lingurita piper
Pentru aluat: amestecam intr-un bol faina cu drojdia si sarea. Adaugam berea si uleiul treptat framantand cu mana pana obtinem un aluat elastic care nu se mai lipeste de maini.
Separat amestecam ingredientele pentru chiftele si formam cu mana umeda 20 de chiftele rotunde. 
Aluatul il impartim in 20 de parti egale si formam bilute pe care apoi le intindem usor cu sucitorul.
Punem in fiecare cerc cate o bila de carne si strangem la mijloc apasand usor. 

Asezam bilele formate, cu partea stransa in jos,  intr-o tava termorezistenta unsa cu unt si tapetata cu faina si le lasam la dospit aprox 20 de minute. 

Le coacem  in cuptorul preincalzit la aprox 175-180 grade timp de 35 de minute pana se rumenesc usor deasupra.

Se pot servi calde sau reci, sunt bune oricum.
Eu le-am servit cu o pasta dulce picata de legume facuta de mama mea.

Print Friendly, PDF & Email
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Încarc...

Comentează folosind contul de Facebook

18 comentarii la “Chiftele in aluat de bere”

Dă-i un răspuns lui Mirela Goleanu Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.