Ciorba de fasole boabe era cioarba mea preferata in copilarie. Ori de cate ori eram intrebata ce ciorba vreau, raspundeam: ciorba de fasole boabe :).
Si acum imi place insa nu o mai mananc atat de des ca in copilarie.
Va zic si cum o fac eu, simpla si gustoasa cu putina afumatura.
Si acum imi place insa nu o mai mananc atat de des ca in copilarie.
Va zic si cum o fac eu, simpla si gustoasa cu putina afumatura.
De ce avem nevoie:
– un bol fasole boabe
– 400 gr kaizer afumat
– 4 morcovi
– 1 pastarnac
– 1 ceapa
– un ardei
– sare, piper
– tarhon
– 2 linguri otet
Spalam boabele de fasole si le lasam in apa de seara pana dimineata.
A doua zi incepem prin a pune fasolea singura la fiert.
Separat intr-un vas de 4-5 l punem apa la fiert. Cand fierbe apa adaugam zarzavaturile taiate si kaizer-ul taiat bucati. Lasam la fiert la foc mic.
Fasolea aproape fiarta si stoarsa de apa in care a fiert o adaugam in vasul cu legume aproape fierte si lasam sa mai fiarba totul impreuna, la foc mic. Adaugam sare si piper dupa gust.
Cand avem totul fiert adugam tarhonul taiat si cele doua linguri de otet si oprim focul.
Servim cu ceapa rosie!