Clatite cu portocala si miere
Particip din nou cu mare drag la o campanie de promovare a produselor sanatoase fara gluten de la Schär organizata de Celiaci.ro .
O sa va prezint o prima reteta dedicata lunii februarie, luna iubirii, pentru ca despre asta este vorba in aceasta campanie, sa Iubim si Daruim cu Schar . Eu va daruiesc cu mare drag niste clatite pufoase cu minunate arome de citrice si cu miere de salcam.
Cu siguranta cei dragi o sa fie incantati sa deschida dimineata ochii si sa simta aceste arome venind din bucatarie 🙂 .
Pentru Clatite cu portocala si miere avem nevoie de
- 1 ou mare
- un varf de sare
- 1 lingura Green Sugar (doar optional, punand miere deaupra o sa fie oricum dulci)
- coaja rasa de la o portocala
- coaja rasa de la 1/2 lamaie
- 7 linguri faina fara gluten Schar Farina
- 1 lingurita praf de copt
- 300 ml apa minerala
- Pentru servit:
- 2-3 lingurite miere de salcam
- coaja rasa de portocala
Mod de preparare Clatite cu portocala si miere
- Intr-un bol, cu ajutorul unul tel, mixam oul cu sarea si zaharul/indulcitorul. Adaugam apoi cojile de citrice (trebuie spalate bine inainte de a le da prin razatoare). Urmeaza apoi faina amestecata cu praful de copt si apa minerela.
- Putem praji clatitele intr-o tigaie clasica de clatite sau la un aparat Panini Maker (Breville am eu).
- Am folosit forma de inimioara si floare pentru clatite mai deosebite, dar se pot face si rotunde (formele se ung pe interior cu putin ulei).
- Prajim clatitele pufoase pe ambele parti apoi le asezam in farfurie si adaugam peste ele miere de salcam si coaja de portocala rasa.
Delicioooaassee si aromate! >:D<
Multumesc Cristina
Ce culoare frumoasa au clatitele tale!
Multumesc Meri!
Felicitari !
Foarte reusite.
Fac clatite destul de des.
Voi incerca si aceasta reteta.
Multumesc pt idee. 🙂
Cu siguranta o sa va placa